睇左遲EC&東叔都唔夾,有無EC可介紹?

bearwong03
|
我今年33,結婚3年。

頭1年,諗住順其自然,無特別搵中醫調理。
第2年,見身邊好多人睇中醫調理,一睇就唔同時間睇左3個EC
第3年(今年)無再睇,見經期正常返想再睇

想講講呢3個EC, 第一個係愽愛醫院既EC, 其實佢都ok 既,開藥係mild,有感覺個人暖左d, 睇左4-5個月無咩特別起色,就轉EC.....

bearwong03
|
第2個係我媽咪朋友介紹話佢個女睇完就有左BB, 葵芳新都會遲EC, BK 好多sis都有講佢,不過睇佢真係等都要1個鐘,又要m到第2日睇佢,好多時請半天睇,又要返工...真係超級唔方便...基本上係食佢條藥方,我記得佢把脈好快....我講食完點點點,我問佢野又唔答我,答時又好求其,我見唔到有幾用心睇病, 堅持睇左3-4個月,到3、4個月開始月經開始唔正常,我覺得佢煲雞連藥可能對我身體唔適合,可能太過補/強?....月經開始唔正常,感覺夾唔到無再睇....
bearwong03
|
第3個,大圍東叔(親戚介紹,睇過之後有左),又係生仔藥方(唔同號碼既藥),唔會真係根據你身體點樣而寫藥方,睇左3-4個月,到第2/3個月我同佢講我月經越來越遲,食左藥由30日仲去到52日,月月遲,佢話我未睇佢之前都遲(唔關佢事),我話睇佢前只係遲5-6日,不過食完d藥就變左4x日...5x日.....我覺得唔夾無再睇

無睇幾個月後,我經期準時返....
遲EC 同 東叔 藥方唔岩我

大家有無d真係依身體狀況去調理下藥既EC介紹?

liumeowjen
|
藥粉定自己煲
sixe4886
|
bearwong03 發表於 18-11-9 21:29
第3個,大圍東叔(親戚介紹,睇過之後有左),又係生仔藥方(唔同號碼既藥),唔會真係根據你身體點樣而寫 ...

我有睇過廣華醫院的熊中醫,萬全堂的錢太,浸會的錢中醫,有無興趣想知?☺️☺️
gnidnay
|
我本身身體好差,試左兩年都冇,中間睇過兩個中醫,都係話我身體差,最後睇左浸大王x榮,睇左半年,幾乎日日都食中藥,最後上年成功生左大仔,今年有埋細仔,剛出世了。
Mickey-Sam
|
gnidnay 發表於 18-11-10 11:54
我本身身體好差,試左兩年都冇,中間睇過兩個中醫,都係話我身體差,最後睇左浸大王x榮,睇左半年,幾乎日 ...

請問點樣約睇王中醫師?
Mickey-Sam
|
sixe4886 發表於 18-11-10 11:13
我有睇過廣華醫院的熊中醫,萬全堂的錢太,浸會的錢中醫,有無興趣想知?☺️☺️
...

有興趣
sixe4886
|
Mickey-Sam 發表於 18-11-21 18:37
有興趣

My post : https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22052201
Dada^(00)^
|
bearwong03 發表於 18-11-9 21:29
第3個,大圍東叔(親戚介紹,睇過之後有左),又係生仔藥方(唔同號碼既藥),唔會真係根據你身體點樣而寫 ...

我之前睇開個醫師係睇增強抵抗力,但好多人搵佢for生b, 但就算book咗時間去到連攞藥都要等2-3個鐘,你有無興趣試下睇,喺油麻地的
gnidnay
|
Mickey-Sam 發表於 18-11-21 18:37
請問點樣約睇王中醫師?

可以上網預約呀, https://www.hkbucmc.com
mwsiipb2
|
bearwong03 發表於 18-11-9 21:27
我今年33,結婚3年。

頭1年,諗住順其自然,無特別搵中醫調理。

有一位喺尖沙咀的, 有需要請pm