有冇JM自己整what's app sticker?

淘寶
|
整整下整上引 不過自己嘅小朋友只限係自己group用。

首先揀一張相,想加文字嘅就加埋係相度先

之後用apps退地 (我用background eraser)

整完就用Personal stickers for what's app來儲存 (一次就可以)

開返what's App 新增就可以了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
淘寶
|
我想整BK啲公仔,好有親切感

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
謝謝分享
baby_yee
|
你好叻, 我試過整, 但真係攪唔掂, 放棄了
淘寶
|
baby_yee 發表於 18-11-9 22:41
你好叻, 我試過整, 但真係攪唔掂, 放棄了

再試下丫,呢個apps堅易架
angelist
|
用iphone 整? 好難整呀
淘寶
|
angelist 發表於 18-11-9 23:00
用iphone 整? 好難整呀

唔係呀,我用Samsung機
tyjoey
|
淘寶 發表於 18-11-9 22:09

請問樓主點樣先可以新增到?喺personal sticker 已add 到what app,但開what app 見唔到,又搵唔到有新增嘅野㩒,謝解答
淘寶
|
tyjoey 發表於 18-11-9 23:16
請問樓主點樣先可以新增到?喺personal sticker 已add 到what app,但開what app 見唔到,又搵唔到有新增嘅 ...

咁奇怪,我一add就已經有了,有冇試過從新開機呢?

同埋what's app係咪最新版本?
tyjoey
|
淘寶 發表於 18-11-9 23:23

係update,咁我試下重新開機,謝謝
sweet__heart
|

我有呀,整阿仔,兩個姨生,hysteric mini同小忌廉,全部都係我至愛

tyjoey
|
淘寶 發表於 18-11-9 23:23

已重新開機但都無.....
寶寶綠水
|
但要退地退得靚,唔容易
etam724
|
sweet__heart 發表於 18-11-9 23:50
我有呀,整hysteric mini同小忌廉,兩個都係我至愛

請問係咪用iPhone 整?
國王陛下
|

請問點解我見唔到有Personal stickers for what's app 按既?可影黎睇下?
|
etam724 發表於 18-11-10 00:24
請問係咪用iPhone 整?

唔係呀,iphone太多限制,要用mac機先整到,我係攞阿仔部andriod機整架
(Samantha)
|
有,
全部仔女樣,加幾隻字,
只係自己一家用。
|
寶寶綠水 發表於 18-11-10 00:04
但要退地退得靚,唔容易

大範圍用auto退,再修飾細範圍,如果本身係白色背景就咁用auto就可以退得乾乾淨淨
tyjoey
|
tyjoey 發表於 18-11-10 00:02
已重新開機但都無.....

已解決,要開返other app 個authorization
Jumama2000
|

iPhone 未有personal stickers for WhatsApp 的app