自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Reigate 發表於 18-11-10 17:19
原來大家好有心得
請問這種中港卡在哪裏增值可以養住個號碼呢?在香港便利店買聯通的增值卡可以 ...

中國移動可以用支付寶增值, 增得多有折扣.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

2023年兔年勳章

。。。

子爵府

BK Milk勳章

kenshiro18 發表於 18-11-10 22:29
因為火車飛12306網站要你用手機send SMS 去認證,一卡兩號send SMS 只會用香港電話號碼
所以唔得
...

thx!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Reigate 發表於 18-11-10 17:19
原來大家好有心得
請問這種中港卡在哪裏增值可以養住個號碼呢?在香港便利店買聯通的增值卡可以 ...

羅湖口岸一出關就見到,聯通中1個月6蚊,用1日數據800M扣1蚊,佢會即時幫你實名,要增值用微信就可以,但我張聯通咭9月開到而家返左幾次大陸仲有103,原來有30回贈 原本淨返73 我双咭機,兩邊信息兩地都收到

大宅

blackberry 發表於 18-11-11 12:18
羅湖口岸一出關就見到,聯通中1個月6蚊,用1日數據800M扣1蚊,佢會即時幫你實名,要增值用微信就可以,但 ...

多謝指路

買咭連實名登記要幾多錢?微信要有大陸銀行的帳戶才能增值嗎?
謝謝

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Reigate 發表於 18-11-11 14:43
多謝指路

買咭連實名登記要幾多錢?微信要有大陸銀行的帳戶才能增值嗎?

買咭要付多百幾,但之後養咭好平,真係6蚊1個月,用數據每日1蚊。佢好多時有回贈或增值優惠。
我無大陸戶口,只要有人過錢入你錢包就用到

男爵府

好媽媽勳章

Tiffany2 發表於 18-11-10 22:06

請問係買大陸火車飛嗎?點解買唔到嘅?我一卡兩號,遲啲 ...

我老公用香港中國移動一卡兩號不可在12306訂車票,因為登記時要用手機回覆sms,我用大陸開的中國聯通一卡兩號就可以。兩個電話在香港都收到大陸sms

子爵府

BK Milk勳章

心滿意足 發表於 18-11-11 16:25
我老公用香港中國移動一卡兩號不可在12306訂車票,因為登記時要用手機回覆sms,我用大陸開的中國聯通一卡 ...

thx!
我係香港開一卡兩號,我唔知訂唔到飛!

大宅

感謝大家提供心得!

剛去深圳實名登記了電話號碼,中港兩地都可以收發訊息了,中港通話亦比漫遊平很多;
充值亦找到方法了!我無大陸支付宝,微信銀包內無錢;但原來銀聯「云閃付」已安置了一個掣,方便充值大陸/香港電話號碼的。

首頁

尾頁

跳至