搭完shuttle bus 大家都說無下次

MMVV
|
今天試坐永東巴士經大橋去澳門,當然大家很期待很興奮,可惜真係幾失望。

1) 又上又落。當車又駛到橋前下車過關要行一斷長路上二樓又下樓又上車,當車子到橋尾又下車一斷長路又上樓又下樓又上車。而且又要等人齊開車。

2) 坐位混亂。因為巴士沒编坐號。但職員又叫人坐原位,結果非常混亂,另到兩次上車乘客都鬧交,因為坐位被坐,但車上又沒有人安排,所謂你死你是,幸好老人家只鬧否則不敢想像
3) 職員禮貌一般

到晚上坐回船回港,可能少了大陸客,全程入閘安排坐船下船咁覺很好,當中有數位乘客坐錯位,數位職員立刻上前分配,自己感覺像返一位乘客。坐巴士真係無下次了
cibewong
|
MMVV 發表於 18-11-9 23:32
今天試坐永東巴士經大橋去澳門,當然大家很期待很興奮,可惜真係幾失望。

1) 又上又落。當車又駛到橋前下 ...

只係車費平過坐船。
sochui
|

官塘出發?要3小時?
kyky媽媽
|
咁差
tkop
|

架車有沒有廁所
mocha20150323
|
返深圳的直通巴都係咁嫁
good_pig    發表於 18-11-11 00:48
VCBB小天使
|

去澳坐船方便
wcpcelia    發表於 18-11-12 15:00
MMVV
|
sochui 發表於 18-11-9 23:48
官塘出發?要3小時?

我坐12:30 觀車去到金沙2:50 分左右。推斷由12:20 從地鐵去信德可坐1:00 船,去到碼頭2:10 分再坐發财車去金沙大概2:20 分。即坐巴士遲30分鐘左右。但記住我今天坐巴士過關是無乜人直行直過,如果是假期肯定遲過呢個時間。
MMVV
|
tkop 發表於 18-11-10 00:13
架車有沒有廁所

沒有。不過兩邊海關有足夠厕所。
MMVV
|
還有一樣不好是巴士坐位太窄。前面座位可校得幾低吓。如果前面無公德心校到最低,到時坐位更窄。真係貼錢買難受。不過我同意坐車對容暈船浪人仕是理想的。
Poyau
|
咁坐船好啲
canies
|
同事返中山直通巴,以往一直係深圳灣過關,但而家畀人搬咗去行港珠澳大橋,佢就話完全冇快過囉。
小鳥兒
|
謝分享。咁都係船好,我最怕同人嘈,c6最怕座位窄
oceandeepsea
|
搭單請教,香港大橋口岸,係咪禁區?
BGCOME08
|
凡係新嘢都亂一排,希望日後會改善啦。
tsung
|
VCBB小天使 發表於 18-11-10 00:20
去澳坐船方便

無話可說
|
預左要走試走落,以前坐直通巴上廣州都係咁!不過無編座位呢樣野就差喎,我會等1個月先去行下
mandy952
|
無話可說 發表於 18-11-10 22:30
預左要走試走落,以前坐直通巴上廣州都係咁!不過無編座位呢樣野就差喎,我會等1個月先去行下
...

其實編坐位唔難,點解唔做呢
無話可說
|
mandy952 發表於 18-11-10 22:41
其實編坐位唔難,點解唔做呢

懶掛,其實真係開得太急趕
mandy952
|
無話可說 發表於 18-11-10 22:44
懶掛,其實真係開得太急趕

永東一向無編坐位