自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

明白。

但樓上講得啱,即使份工有彈性,但會否令你帶左負面情緒回家?

如果真係繼續做,要好高EQ, 當老細發up風吧

公爵府

可以騎牛搵馬,佢唔like你,講真佢都請緊人,你出手先好過俾對方出手
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

伯爵府

馬爾太 發表於 18-11-10 09:58
放心,都下年你都會話捱多年就走。年年如是不斷輪迴。

不斷輪迴
講中心聲

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 馬爾太 的帖子

無錯,我已經輪迴咗好多次,但今次決心大,一來互相討厭,二來小朋友升小,時間已經唔啱我做。希望唔會再輪迴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-11-10 11:00
加油

係以前的事,已脱離苦海。多謝支持
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

好多謝大家安慰,好耐無呢d 安慰,感恩大家都係正常回覆。
返工除咗錢,亦要睇其他方面配合,對呢刻嘅我來講,時間比錢來得重要。而且我好相信佢無可能請到人replace我,因為連clerk 都請唔到。至於話佢炒我,我仲來得更快樂,因為佢要賠足俾我,有多畢錢我可以更自由,所以我唔在乎佢炒我。

感謝大家嘅回覆同祝福,我都會試下搵過份,真係啱就走,唔啱就捱到夠鐘。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如果大家都唔妥大家都出晒面,你又唔怕佢炒你,你根本可以好開心咁返工,老細屈咪由佢屈飽佢,你唔洗動氣,當人工包左!自己再調節返工時間鬆下囉!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

vvkennis 發表於 18-11-10 02:03
同老細關係越來越緊張,佢討厭我嘅感覺越來越明顯,而我討厭佢嘅感覺亦越來越重,每日都好唔想返工見到佢。 ...

做住搵

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

宜家開始搵定先,有就即走......咁既氣氛下做野好唔健康,走左可能搵過份好過宜家呢份多多聲既,呻點解走得咁遲潻

子爵府

vvkennis 發表於 18-11-10 12:09
回覆 馬爾太 的帖子

無錯,我已經輪迴咗好多次,但今次決心大,一來互相討厭,二來小朋友升小,時間已經唔 ...

加油!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雪菜肉c 發表於 18-11-10 02:11
大家都已經抓爛塊面,樓主仲可能推到下一年先走?

不如而家開始搵定工,自己做主動。

等一年太耐,最多去到過年

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 18-11-10 12:13
係以前的事,已脱離苦海。多謝支持

雨過天晴

crystal媽咪    發表於 18-11-10 13:58

男爵府

回覆樓主:

樓主加油~

下年年頭有我陪你搵工

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咩叫隨時可以放假?
我做咁多份工,都係適當通知就放得,例如非緊急早兩日,緊要事一個email / whatsapp即日都得 (講緊一般一日年假)
我相信咁條件唔太難搵呀

子爵府

回覆樓主:

我之前又係做得好唔開心,係呢到都講過,我上司竟然問人事部點解我請左一星期病假唔扣人工,做埋呢啲損人不利己既行為,我都憎到佢死。佢唔妥我,但我仲係under佢,又唔可以發爛,當時忍得好辛苦

首頁

尾頁

跳至