催生失敗?

Connie_cat
|
因為有啲高血壓入院,醫生話驗血報告話血比較結,怕會有妊娠毒血,話我已經夠37週可以做催生,所以決定昨天塞第一次藥軟化子宮,之後有種M痛嘅感覺,但到零晨之後M痛嘅感覺開始冇,到今早再塞第二次藥,護士話冇點軟化到,我怕最後要開刀⋯⋯
Misspeach
|
Connie_cat 發表於 18-11-10 06:01
因為有啲高血壓入院,醫生話驗血報告話血比較結,怕會有妊娠毒血,話我已經夠37週可以做催生,所以決定昨天 ...

我39週6既時候入院催生。本來第一日塞藥先,點知藥令bb心跳有啲唔好。醫生話要即日落產房催生 當時真係好擔心,落到產房人手穿水後無落藥情況下,用左5小時由0度生左bb出黎。
所以原來有好多可能性連我地自己都唔知,連我未開始軟化同無落藥都可以,希望你聽完唔好咁擔心啦。加油!你一定可以,唔使擔心。等你好消息!
Connie_cat
|
今日藥效好似快咗,比昨日更痛,痛嘅時間耐咗,希望有用,今日可以過到產房
yingying1128
|
因為有啲高血壓入院,醫生話驗血報告話血比較結,怕會有妊娠毒血,話我已經夠37週可以做催生,所以決定昨天 ...

我係緊急開刀嘅,其實大家對開刀嘅概念錯晒,其實開刀比起順產安全好多
hamsterma
|

覺的催生特別痛
Connie_cat
|

報個喜先,我昨天早上10點半左右入產房人手整穿羊水後,終於在11點多bb成功順利出生
但我排尿唔成功要插住尿喉
o12345678
|
Connie_cat 發表於 18-11-11 11:28
報個喜先,我昨天早上10點半左右入產房人手整穿羊水後,終於在11點多bb成功順利出生
但我排尿唔成 ...

恭喜
haha748494
|
其實開刀都唔系好害怕,加油吖。
lolitaloves
|
但我排尿唔成 ...

恭喜晒
bchuma
|

催生係飲藥嘠?
bchuma
|
但我排尿唔成 ...

恭喜你
cookingbaby
|
恭喜曬恭喜曬!!一入咗嚟就見到喜訊喇。