羽絨睡袋一問

樂樂恆
|
[size=1.2em]冬天要到,因為同2歲仔仔分房訓,好怕佢會凍親,仔仔訓覺又似打緊功夫咁,

想買個羽絨睡袋,但又怕淘寶呃人,請問有媽媽買過嗎?

或者值唔值得買?
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.49.528058860xfiLB&id=560737650895
我要做媽媽
|
我系買全棉時代既,我覺得好用亞,而且系旗艦店買,有保障
babynetnet
|
香港唔係好凍,唔洗用到羽絨,買棉已經足夠!
我依度10度或以下,都係厚棉睡袋,入面夾衣保暖衫再加一套針織套装,已經夠暖……
我有買大睡袋,佢唔鍾意成日半夜見佢爬左出黎,瞓係睡袋上面
babynetnet
|
即係咁!床墊張珊瑚绒皮仔,已經好夠!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bchuma
|
平時我都幾慣係淘寶買野,我幫你睇左下,建議就無買個家,無乜人氣,又無評論,寄就會寄俾你,不過品質無保證,呢個價位有好多嘠,再穩點正規嘅商家。
bchuma
|
我要做媽媽 發表於 18-11-10 13:57

全棉時代啦。靚野來嘠。
haha748494
|
我囝囝就唔肯用睡袋。
GCHK
|
bchuma 發表於 18-11-10 17:47
全棉時代啦。靚野來嘠。

係亞,全棉時代幾好,不過我覺得都頗貴
bchuma
|
GCHK 發表於 18-11-11 21:57
係亞,全棉時代幾好,不過我覺得都頗貴

有活動就平點
cookingbaby
|
我上年都係買咗棉嘅睡袋,覺得啱啱好。
GCHK
|
bchuma 發表於 18-11-11 22:31
有活動就平點

有時太忙,都冇乜時間留意有冇優惠活動
bchuma
|
GCHK 發表於 18-11-15 18:32
有時太忙,都冇乜時間留意有冇優惠活動

有需要就留意下咯
mypineapple
|
我要做媽媽 發表於 18-11-10 13:57

請問全棉時代邊度有分店?
Helen小宝宝
|
mypineapple 發表於 18-11-16 16:23
請問全棉時代邊度有分店?

京東經常有五折活動,見福田九方,cocopark有
mypineapple
|
Helen小宝宝 發表於 18-11-19 07:09
京東經常有五折活動,見福田九方,cocopark有

係大陸?
我要做媽媽
|
回覆 mypineapple 的帖子

我系淘寶買比較多,就快到雙12,都係一個淘寶購物節,唔急既話你可以留意吓有冇活動
hamsterma
|
樂樂恆 發表於 18-11-10 10:13
冬天要到,因為同2歲仔仔分房訓,好怕佢會凍親,仔仔訓覺又似打緊功夫咁,

想買個羽絨睡袋,但又怕淘寶呃人,請 ...

應該唔使買羽絨吧,我就買全棉嘅都好好喇
ami703
|
真係要試過先知,因為質素真係有參差
EYSWong
|
樂樂恆 發表於 18-11-10 10:13
冬天要到,因為同2歲仔仔分房訓,好怕佢會凍親,仔仔訓覺又似打緊功夫咁,

想買個羽絨睡袋,但又怕淘寶呃人,請 ...

淘寶真係唔係好信的過,我唔係咁敢係淘寶買嘢俾我仔。我前幾日係網上買咗個六層紗睡袋俾我阿仔,台灣品牌「奇哥」,全棉,感覺好舒服,又唔係好貴,$2xx, 你可以search likgo hk 睇下,佢仲有好多款全棉睡貨..我search過台灣媽媽group都話呢個牌子好,你可以試下
sammiso
|
可以買,淘寶買真係睇唔到質量,可以去BB店睇有無質量好點嘅睡袋。