朋友

marcojojo
|

我有個朋友,成日叫我照顧佢呀爸,我話我唔識,講真餵老人家食飯我真係唔識,萬一發生乜嘢意我會一世唔安樂,就因為我唔幫佢,佢就嬲咗我,我唔幫佢,係咪我唔啱?

lojo11
|
佢要求都幾無理!佢自己唔餵?點會叫朋友照顧自己父母,你又唔係專業照顧老人家!
BGCOME08
|
男朋友?普通朋友又乜原因要照顧佢老豆?佢人呢?0
mandy952
|
marcojojo 發表於 18-11-10 11:26
我有個朋友,成日叫我照顧佢呀爸,我話我唔識,講真餵老人家食飯我真係唔識,萬一發生乜嘢意我會一世唔安樂 ...

可以不理
karryc
|
marcojojo 發表於 18-11-10 11:26
我有個朋友,成日叫我照顧佢呀爸,我話我唔識,講真餵老人家食飯我真係唔識,萬一發生乜嘢意我會一世唔安樂 ...

佢都傻
自己老豆要別人餵食
marcojojo
|
lojo11 發表於 18-11-10 11:28
佢要求都幾無理!佢自己唔餵?點會叫朋友照顧自己父母,你又唔係專業照顧老人家!
...

佢仲要發皮氣話有錢比返我,我話如果我真係幫倒你,我係唔會要錢,呢d朋友,我唔要都唔可惜
pi0219
|
呢D所謂朋友真係要唔要都罷
wcpcelia    發表於 18-11-10 17:49
marcojojo
|
BGCOME08 發表於 18-11-10 11:29
男朋友?普通朋友又乜原因要照顧佢老豆?佢人呢?0

係識咗三十幾年嘅同學
Hanayori
|
當朋友係鐘點?比錢就要受,思維有問題:que
happybebebe
|
佢當你免費看護
Sumyeema1
|
marcojojo 發表於 18-11-10 11:31
佢仲要發皮氣話有錢比返我,我話如果我真係幫倒你,我係唔會要錢,呢d朋友,我唔要都唔可惜
...

睬佢都傻。
marcojojo
|
Hanayori 發表於 18-11-10 11:35
當朋友係鐘點?比錢就要受,思維有問題:que

我就係唔鍾意佢咁講話#有錢#乜嘢意思
花生油子
|

你朋友都幾野蠻,,點解比錢就要人幫佢。咁佢自己又唔餵
Poyau
|
有錢就出去揾人 做乜搞着朋友
marcojojo
|
Poyau 發表於 18-11-10 11:42
有錢就出去揾人 做乜搞着朋友

其實原本有個人照顧緊嘅,但有事要請一星期假,但我唔識照顧,一日我都唔啱做
lojo11
|
marcojojo 發表於 18-11-10 11:31
...

你無做野?所以佢覺得你幫到手?呢d做得唔好會出事,要搵trained 嘅人!或者佢照顧家人好大壓大,所以有點失常!
marcojojo
|
lojo11 發表於 18-11-10 11:47
你無做野?所以佢覺得你幫到手?呢d做得唔好會出事,要搵trained 嘅人!或者佢照顧家人好大壓大,所以有點 ...

我都明白嘅,佢太緊張佢呀爸先會咁啫
Angel_Rose
|
咪理佢,我會話我都有自己父母要照顧
Angel_Rose
|
marcojojo 發表於 18-11-10 11:45
其實原本有個人照顧緊嘅,但有事要請一星期假,但我唔識照顧,一日我都唔啱做
...
點解佢吳叫原本果個介紹個行家黎頂果一星期,或者自己跟返果一星期?有機會佢爸都未必想你照顧,係你朋友一廂情願
無話可說
|
無啦啦點解要餵人地爸爸,又唔係收人工受恩惠,比我由佢嬲飽