中信 hkd 10 萬 , 3個月 , 3.8% 做定期 體驗

mkid
|

搵左成個禮拜都搵唔倒點設定 FPS 收款戶口

改為用網上
A銀行戶口轉去B銀行戶口

滙豐要交form 登記第三方收款
中銀 每日限額 只有 $1000
最後用渣打 搞掂
轉錢
並用 inmotion apps 做左 3.8% ,3個月定期

總結,inmotion 體驗
無須現身
開户
存款
做定期

但要我左試右試
wallshar
|
mkid 發表於 18-11-10 12:13

改為用網上

中銀網上做第3方收款數可以去到一萬。
落分行攞 保安 token 就可以網上登記第3者收款户口同轉100萬去預先登記的户口。
匯豐都唔駛落分行交form, 佢用手機 token 一樣登記第3者户口同埋可以大額轉賬去之前已預先登記的户口。
SNCBB
|
mkid 發表於 18-11-10 12:13

改為用網上

但想知點轉番出黎?因佢FPS未開通轉出
mkid
|
wallshar 發表於 18-11-10 12:42

滙豐個 token 一早摺埋左

唔知收埋左响边了

滙豐手機 app 唔覺有登記第三方選項

e+所做既都係無須現身响分行既事
mkid
|
SNCBB 發表於 18-11-10 16:12
但想知點轉番出黎?因佢FPS未開通轉出

呢個佢地話遲就有 FPS 轉出黎
定期如到期都未有
咁要現身分行了
llaauu9168
|
開左戶口, 之後直接去分行入錢, 可以嗎? 親身入錢仲方便啦
魚仔魚
|
個網上開戶,我影左5次身分證都話我唔得(emoji)(emoji)有冇秘技?
momofish2002
|
mkid 發表於 18-11-10 18:43
滙豐個 token 一早摺埋左

唔知收埋左响边了

Hsbc手機app有個位click的,跟指示做。
oni2
|
魚仔魚 發表於 18-11-12 07:51
個網上開戶,我影左5次身分證都話我唔得(emoji)(emoji)有冇秘技?

我連camera 都detect 唔到
tspe
|
wallshar 發表於 18-11-10 12:42

中銀不用實際的token
上次去cs教我 用手機及ipad 一次過攪晒
llaauu9168
|
我剛開左IN MONTION戶口, 入左幾萬元, 但點樣匯出錢去其他銀行?? 謝謝
mkid
|
llaauu9168 發表於 18-11-14 00:33
我剛開左IN MONTION戶口, 入左幾萬元, 但點樣匯出錢去其他銀行?? 謝謝

FPS 未得住
如要做可能要去分行