你知道姐姐老公在菲國犯法,你會點?

1010k
|
我工人老公是菲律賓警察(佢一到,我已經問職業)

由早個星期開始,姐姐特別搏炒

佢話趕住被炒,
原來想返去掙分錢

佢話佢老公挾帶私逃左近來的億元黑錢.

仲講埋邊個有份 (我信咁Q冇腦)

換著係你地,會話比菲律賓知嗎?
steplovebb
|
1010k 發表於 18-11-10 14:51
我工人老公是菲律賓警察(佢一到,我已經問職業)

由早個星期開始,姐姐特別搏炒

有過億佢至在你嗰一個月?
話佢知佢想走就比信
1010k
|
steplovebb 發表於 18-11-10 15:12
有過億佢至在你嗰一個月?
話佢知佢想走就比信

佢話唔會比信我,原則問題.

lily-of-valley
|

一億? HK$? philippine peso?

就算一億peso, 都有約HK$1,148,000.00. 百幾萬, 好多錢呀, 比番一個月人工你, 坐頭等即走都得啦, 使乜博炒?
計少個零
一億 100000000 peso, HK$ 11,480,000.00 成千萬。
1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 15:44
一億? HK$? philippine peso?

就算一億peso, 都有約HK$1,148,000.00. 百幾萬, 好多錢呀, 比番一個 ...

一億 peso, 七個人分
PCCW2319
|
1010k 發表於 18-11-10 15:40
佢話唔會比信我,原則問題.

叫佢咪扮野啦!有1億(分工1千萬), 我乜汁(原則) 都唔要啦!

定係佢無錢賠1個月比你呀?

你叫佢好黎好去, 寫辭職信比你, 大家免補1個月代通知金, 快快脆返歸分錢啦! 再遲d1蚊雞都無呀!
|
1010k 發表於 18-11-10 15:45
一億 peso, 七個人分
見鬼的工人?
一億peso, 7個人分都好多錢呀。 HK$都好和味。 佢地下世都夠了。

真定假呀? 有咁多錢, 財可通神, 應該可梳通。
1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 16:02
見鬼的工人?
一億peso, 7個人分都好多錢呀。 HK$都好和味。 佢地下世都夠了。

係呀,又係見鬼菲.

佢日日做比我睇:佢好有錢.

但你又啱喎,咁趕住返去分一億,
好心就寫信 / 賠4千比我啦.
唔阻佢發達.

日日影后上身
wcpcelia    發表於 18-11-10 16:29
|
1010k 發表於 18-11-10 16:07
係呀,又係見鬼菲.

佢日日做比我睇:佢好有錢.
有咁多錢, 即時消失走咗路了。仲使係度眼寃屈多你4千???
1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 16:11
有咁多錢, 即時消失走咗路了。仲使係度眼寃屈多你4千???

你啱,點醒左我.

點解佢地咁多無聊大話??
|
1010k 發表於 18-11-10 16:15
你啱,點醒左我.

點解佢地咁多無聊大話??
我經歷2印3菲到而家男bun, 男bun因英文水皮講野一舊舊, D女人全部無句真。

唔知係咪車天車地令佢地叻D???

1010k
|
回覆 lily-of-valley 的帖子

可能呀,真是奇怪
|
1010k 發表於 18-11-10 17:20
回覆 lily-of-valley 的帖子

可能呀,真是奇怪
見招拆招啦。 佢地講野, 聽完就算。 來來去去, 屈錢。
1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 17:38
見招拆招啦。 佢地講野, 聽完就算。 來來去去, 屈錢。

多謝你點醒我
|
1010k 發表於 18-11-10 17:48
多謝你點醒我
唔好客氣。 定D。 咁衰, 大話大次又一次。
1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 16:54
我經歷2印3菲到而家男bun, 男bun因英文水皮講野一舊舊, D女人全部無句真。

唔知係咪車天車地令佢地叻D? ...

Lily, 請問男bun 可以在哪裡請?
|
1010k 發表於 18-11-10 18:20
Lily, 請問男bun 可以在哪裡請?
Agency都有, man bun 通常打理花園, 打理幾隻大狗, 照顧男老人家。

因Pa 老人痴呆。 2007, 起, 用過好多工人,偷野印siti, 大食bun vicky, 6日仙見鬼印, vicky家姐陳衰寸僵屍亁grace, 肥廢人grace.

因我幫手, 到2012 2月, Pa跌倒在廳, 出院後入過老人院, 但pa唔食野, pa 6呎高, 160磅, 老人院時得番110磅得棚骨。 媽心痛帶番pa出來, 唔行得,得我同工人, 舞pa唔掂。不如揾個男工人, 夠力D。

我自己屋企太子樓上賓館george, 打理賓館, 佢介紹佢細佬andy, 將andy資料比agency, 手續一樣, 人工一樣。 2012 5月做手續, 9月中到。 因夠力, 舞得掂pa, 2014 7月, pa死, 炒肥廢人, 留andy到而家。
佢主要clean the house, 買送夠力抬, D女人攞2個蘿蔔, 一個暈, 一個手痛。 出街拖媽。
我屋企工人唔使煑餸。 我或媽煑。

1010k
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 18:48
Agency都有, man bun 通常打理花園, 打理幾隻大狗, 照顧男老人家。

因Pa 老人痴呆。 2007, 起, 用過好 ...

我明白了,謝謝lily 分享
PCCW2319
|
lily-of-valley 發表於 18-11-10 18:48

因Pa 老人痴呆。 2007, 起, 用過好 ...

咁當時阿男賓會唔會幫世伯沖涼換片?
|
PCCW2319 發表於 18-11-11 06:51
咁當時阿男賓會唔會幫世伯沖涼換片?
會。 因亦有個衰女bun, 一齊抬去沖涼, 男同pa沖, 沖完換片換衫, 之後一人抬手一人抬腳搬返上床。