34週有無開始有少少抑鬱?

efren
|

覺得周身唔舒服,周身痛症(例如痔瘡痛、胃痛、腰痛、背痛等等),又瞓得勁差,又唔想亂食野引致早產,食野方面仲驚過懷孕初中期,因為想bb 係我預期日子出世,咩都要忍,想出街行下街散下心,無奈身體又周身痛,精神又差成日都好累,又想出但好似體力好累甘,搞到個人心情勁差老公又鬼死甘忙,成日好晏先返屋企,岩岩先爆喊完!好忟呀真係

cpycpyhelen
|
efren 發表於 18-11-10 15:16
覺得周身唔舒服,周身痛症(例如痔瘡痛、胃痛、腰痛、背痛等等),又瞓得勁差,又唔想亂食野引致早產,食野 ...

休息多啲,唔好諗甘多,其實bb幾時出黎都好難預計,預期忍得甘辛苦,不如順其自然比較好,唔好比甘大壓力自己
efren
|
cpycpyhelen 發表於 18-11-10 17:11
休息多啲,唔好諗甘多,其實bb幾時出黎都好難預計,預期忍得甘辛苦,不如順其自然比較好,唔好比甘大壓力 ...

謝謝你
haha748494
|
話姐叫亞媽、朋友過黎,陪下你,你就唔會好無聊。
Dantam
|
覺得周身唔舒服,周身痛症(例如痔瘡痛、胃痛、腰痛、背痛等等),又瞓得勁差,又唔想亂食野引致早產,食野 ...

我同你一樣呀
bchuma
|

調整好心態,自己穩點野搞搞。辛苦你啦
hamsterma
|

我老公都係一樣,不過我就係阿媽度,有阿媽陪下
GCHK
|
最緊要係自己要睇得開,唔好諗太多
efren
|
真係失驚無神依兩日開始情緒有問題,感覺到荷爾蒙好奇怪,呀b 胎動踢到內藏痛既時候會有一份莫名其妙的傷感湧上心口
我要做媽媽
|
你搵多D可以理解你既人溝通下喇,老公既話如果真係忙就無辦法避免架。加油亞媽媽,一定要搵人多D吐苦水
小驚
|
揾朋友陪下你... 講晒想講嘅嘢出嚟就開心好多
我上星期都係突然爆喊,無原因,只係因為覺得好悶。
搵朋友食餐飯,有我講無其他人講就舒服好多。
加油,唔好自己收埋收埋。
cookingbaby
|
多D同D朋友出去坐下,行下,傾下計,自己一個好容易亂諗嘢嘅。
謙仔媽
|
真係好明白呢種抑鬱的感覺,我之前幾個月都係經常爆喊主要係因為父母都唔係身邊,冇得番外家,同老爺同住,但距真系當你外人,甘巧距個女又系有左,一比較之下真系覺得自己陌生人都不如,又掛住自己爸爸,好多負面情緒出曬來,暴喊到連老公都怕左我。不過自己知道除左自己系無人幫到你,雖然依家25週,有時都會悲從中來,不過偷偷喊完就算,因為女人本弱為母則強,生完捱過就無事,加油。
efren
|
謙仔媽 發表於 18-11-12 21:58
真係好明白呢種抑鬱的感覺,我之前幾個月都係經常爆喊主要係因為父母都唔係身邊,冇得番外家,同老爺同住, ...

你25週已經甘?你都要放鬆啲
我係踏入34週先甘
加油
efren
|
多謝大家
謙仔媽
|
efren 發表於 18-11-13 14:06
你25週已經甘?你都要放鬆啲
我係踏入34週先甘
加油