自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

激烈的海狗 發表於 18-11-10 15:49
商場搭(emoji) 滿晒人十幾人吧,兩個家庭的呀媽3-40歲,兩個講小朋友病咗住法國醫院 又試過養和醫院...住幾 ...

我識人響公司claim 醫療保險都強調自己睇法國醫院門診啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SandyBabyChu 發表於 18-11-10 20:13
其實法國醫院門診唔貴
$150醫生費再加藥

佢話駛左成$2k...問我地有冇claim過咁貴嘅公司保險未...我冇答佢

寶石宮

moma1023 發表於 18-11-11 09:24
我係養和睇門診指定醫生有兒科學曆經驗,又細心,有時non-office hour,都駐診,仲平過我仔以前外面睇開個 ...

因為我地一眾同事都有覺得曬feel...所以...

我地叫佢自己問下claim到幾多囉,平時我地睇樓下診所者

寶石宮

moma1023 發表於 18-11-11 10:01
其實我自己都睇開,先$4xx,除非情況嚴重要用好多藥,否則唔過$600。 我上次暈左去佢診所睇醫生,同一診 ...

我地都好似 80-90%...但本人尚算健康,所以冇claiim過更大額

寶石宮

moma1023 發表於 18-11-11 21:51
所以claim到80%的話,私院門診其實唔貴。 我屋企樓下都$400,仲要等餐死,但養和門診預約好嗰個時間就係嗰 ...

佢話 $2000 有冇得claim wo......

首頁

尾頁

跳至