懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

monmonsinn 發表於 18-11-16 18:41
政府真係好彩數 不過第二胎好處就係吾洗剪 好快生完
生產順利❤️❤️
點解吾洗剪既? 如果吾洗就好,傷口無甘痛

子爵府

回覆樓主:

上胎有用笑氣,不過冇用,可能我喺好痛嗰陣先用,建議開始痛嗰時可能好d
第2胎都係威記生,同樓主1樣乜止痛都冇用,就算用都搞唔切,我喺產前房都生得,多謝姑娘們超快推我落產房

子爵府

Gloria22sen 發表於 18-11-19 10:19
點解吾洗剪既? 如果吾洗就好,傷口無甘痛

好睇當時咩情況,夠位咪唔使剪,如果剪咗阿b快d出咁梗係剪啦,所以係唔到你揀

男爵府

pigpiglamlam 發表於 18-11-20 01:48
好睇當時咩情況,夠位咪唔使剪,如果剪咗阿b快d出咁梗係剪啦,所以係唔到你揀
...
係啦,我就係奇怪點解上面位媽媽話第二胎既好處係吾洗冬剪,以我所知係好睇當時需要,不過如果要都無辦法啦,最重要是BB平安出世嘛,傷口可以慢慢復原的,上胎都經歷左,今次都有晒心理準備了!

子爵府

Gloria22sen 發表於 18-11-20 08:21
係啦,我就係奇怪點解上面位媽媽話第二胎既好處係吾洗冬剪,以我所知係好睇當時需要,不過如果要都無辦法啦,最 ...

我第2胎唔使剪,唔知係咪生過鬆咗少少 不過有撕裂都要聯針,唔剪的确係快d好, 我生完落床去廁所都冇上次咁痛,出院嗰日直頭健步如飛

男爵府

pigpiglamlam 發表於 18-11-20 09:01
我第2胎唔使剪,唔知係咪生過鬆咗少少 不過有撕裂都要聯針,唔剪的确係快d好, 我生完落床去廁所都 ...
我生完第一胎反而無鬆過,一樣係甘,希望第二胎好快啦,吾好痛甘耐,果陣生完落床真係好痛苦呢,去廁所仲慘痛~

子爵府

Gloria22sen 發表於 18-11-20 11:05
我生完第一胎反而無鬆過,一樣係甘,希望第二胎好快啦,吾好痛甘耐,果陣生完落床真係好痛苦呢,去廁所仲慘痛~
...

應該係會快d,但係痛好多,我穿水陣痛見紅一齊黎,一落產房就生得,希望你黎緊順利啦!

男爵府

pigpiglamlam 發表於 18-11-20 11:11
應該係會快d,但係痛好多,我穿水陣痛見紅一齊黎,一落產房就生得,希望你黎緊順利啦!
...
多謝你! 希望啦! 痛D吾緊要,快就得,吾想折磨甘耐

男爵府

monmonsinn 發表於 18-11-10 17:12
預產期28/10的我,最後在31/10生了。 在完全冇笑氣,冇止痛,什麼都沒有的情況下生了。完全是精神 ...

我睇完唔知去唔去威記好

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 18-11-20 01:46
上胎有用笑氣,不過冇用,可能我喺好痛嗰陣先用,建議開始痛嗰時可能好d
第2胎都係威記生,同樓主1樣乜止痛 ...

第二胎好快生得吾會浪費一枝 d姑娘應該係咁諗

複式洋房

koalachan2002 發表於 18-11-20 18:22
我睇完唔知去唔去威記好

聽落係幾恐怖 但係係一種經歷泥既

子爵府

monmonsinn 發表於 18-11-22 05:57
第二胎好快生得吾會浪費一枝 d姑娘應該係咁諗

我就唔知啦,因為我第2胎陣痛緊入院,等等下就生得,就算有都冇得用,情況太緊急準備唔到

子爵府

koalachan2002 發表於 18-11-20 18:22
我睇完唔知去唔去威記好

其實間間政府醫院都差不多,我自己試過2間感覺又唔係好差…所以睇彩數,有條件ge就去私家(不過聽聞都唔係間間好),唔驚得咁多

首頁

尾頁

跳至