旅行熱水煲

kimchi925
|
憶世家呢隻旅行電水煲寫住120V/220V, 不過日本電壓喺110V, 請問有無人買過喺日本用,用到嗎? 問過店員又唔喺咁清楚喎。

chanbaobb
|
用到
chanbaobb
|

不過記得返到香港用調番做220V, 唔係會壞
kimchi925
|
chanbaobb 發表於 18-11-10 18:08
不過記得返到香港用調番做220V, 唔係會壞

謝謝,但去到日本照調至120V? 差10V不怕嗎😅?
mercurycc
|
見佢無寫304無買。
kimchi925
|
mercurycc 發表於 18-11-10 19:28
見佢無寫304無買。

但市面上得佢一隻喺不銹鋼,膠煲又喺唔放心。

Alex123
|
kimchi925 發表於 18-11-10 19:11

不怕,110-120v是通用。
mercurycc
|
kimchi925 發表於 18-11-10 19:49
但市面上得佢一隻喺不銹鋼,膠煲又喺唔放心。
好多牌子都係不銹鋼而家304,價錢唔同呀!
bb2
|
mercurycc 發表於 18-11-10 19:28
見佢無寫304無買。

如果係用304不锈鋼造點會唔寫清楚
mercurycc
|
bb2 發表於 18-11-10 20:10
如果係用304不锈鋼造點會唔寫清楚

咪就係囉!
bb2
|
mercurycc 發表於 18-11-10 20:11
咪就係囉!

你係精明眼
kimchi925
|
mercurycc 發表於 18-11-10 20:10
好多牌子都係不銹鋼而家304,價錢唔同呀!

請問仲有邊啲牌子喺304,我揾咗好多間得呢憶世家有(旅行用),但呢隻又真喺無寫明304喎。
晴雯
|
我都係買咗呢款,用咗好多年了,跟我去過大陸,日本,韓國,加拿大,台灣,泰國……非常好用
chanbaobb
|
kimchi925 發表於 18-11-10 19:11

係,照調到120V
tinnor
|
kimchi925 發表於 18-11-10 18:03
憶世家呢隻旅行電水煲寫住120V/220V, 不過日本電壓喺110V, 請問有無人買過喺日本用,用到嗎? 問過店員又唔 ...

我喺hktv見過,膠嘅,摺得埋嘅,方便攜帶好多。

索尋"旅行水壺"
eleven123
|
有寫304,在煲裡面水位位置有寫。我買了
Tiffany2
|
eleven123 發表於 18-11-10 21:14

我都買左,無留意有無寫304。
tinnor
|
eleven123 發表於 18-11-10 21:14

請問304即係咩意思?
marcojojo
|
kimchi925 發表於 18-11-10 18:03
憶世家呢隻旅行電水煲寫住120V/220V, 不過日本電壓喺110V, 請問有無人買過喺日本用,用到嗎? 問過店員又唔 ...

我買咗呢隻,好似都唔錯,仲送埋2隻杯同2隻更

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mercurycc
|
kimchi925 發表於 18-11-10 20:20
請問仲有邊啲牌子喺304,我揾咗好多間得呢憶世家有(旅行用),但呢隻又真喺無寫明304喎。
...
我都係買304,C字頭牌子,尋日係尖沙咀logo on 都見有幾款。