自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

伯爵府

choc_choc 發表於 18-11-11 09:46
條大橋啱啱滿月啫,就喺度嘈,有無諗過上水,粉嶺,沙田,元朗,屯門人忍受咗幾耐呀? 東涌人,慢慢就慣㗎喇 ...

同意。無大陸人香港完蛋了。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

gigi1227 發表於 18-11-11 14:54
或者引流到西九, 行完可以坐高鐵返深圳解散

分流去西九?高铁通車後圓方已淪陷,居民已投訴緊,仲来多d人?

係帶動經濟,商場及食肆逼爆都尚且可包容,但商場同公用女厕排長龍,有些入左厕所,未排到入厕格已金銀滿地 (尤其係大橋口岸大樓) ,呢項要盡快解決。

子爵府

tester5 發表於 18-11-10 20:35
唔分流,點可以讓全港市民感受到祖國對我地香港幾咁好?
祖國派幾多人來刺激我地香港經濟?
我覺得全港市 ...

其實呢,唔鍾意,不滿都可以照直講,但你真係奇怪,吓吓都要用要咁陰濕嘅語氣講嘢嘅?

我講先,啲旅客好擾民。

大宅

回覆樓主:

子爵府

Jasmine-4711 發表於 18-11-11 16:40

分流去西九?高铁通車後圓方已淪陷,居民已投訴緊, ...

金銀滿地就正常架啦, 去到邊都會係咁, 又唔係只係香港.......外國無咩咪一樣

雖然我唔係住個度, 引流西九, 咁高鐵客流或者可以增加,
附近D樓升值可能仲可以高D呀, 居民享受升值的同時可能要包容下

佢地帶動緊我地的經濟, 忍下, 忍下就得架啦

伯爵府

回覆樓主

分流去其他區,踩爆全港各區,限制入境簽證好過啦

伯爵府

幸福花 發表於 18-11-10 21:49
回覆 Sumyeema1 的帖子

分流去邊呀!禮賓府!??
好提議,希望每日有百幾團去參觀禮賓府再加司長官邸

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

mowaiyan11 發表於 18-11-11 16:40
其實呢,唔鍾意,不滿都可以照直講,但你真係奇怪,吓吓都要用要咁陰濕嘅語氣講嘢嘅?

我講先,啲旅客好 ...

你攪錯晒,我冇不滿。
我何得何能?我只係一個普通香港市民咋,點敢話不滿?可以有咩不滿?香港回歸係天經地義既事,兩地滆合也好正常,請你要攪清楚小心若冇內地人黎消費,你就「完蛋」了~~

親子皇帝    發表於 18-11-12 17:04

男爵府

Pigbaby 發表於 18-11-11 07:21
最弊佢吸咗呢一班大陸嘅窮人, 大陸嘅劣質市民
坐得B6嚟香港, 呢一班, 係冇錢嘅人
因為港珠澳大橋通車佢哋終 ...

依個係事實,高端人口已經唔來香港了。

伯爵府

choc_choc 發表於 18-11-11 07:41
東涌居民昨日票投周....頂,咪起條大橋興旺東涌囉,下次繼續投佢啦。
況且東涌啲屋邨咪又係俾新移民佔領, ...
下,原來係佢地投周…頂 佢地真係自作自受,睇下下次仲敢唔敢票亂投,從呢件事,下次就要抬走周…頂

親子皇帝    發表於 18-11-12 17:05

侯爵府

ANNAFRIEND 發表於 18-11-11 17:11
下,原來係佢地投周…頂 佢地真係自作自受,睇下下次仲敢唔敢票亂投,從呢件事,下次就要抬走周…頂 ...

點會呢?轉頭送返蛇齋餅粽就唔記得㗎喇,正所謂條路自己揀,......(下句識啦)。

伯爵府

choc_choc 發表於 18-11-11 17:16
點會呢?轉頭送返蛇齋餅粽就唔記得㗎喇,正所謂條路自己揀,......(下句識啦)。
...
收佢蛇齋餅粽個代價都好大下

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

gigi1227 發表於 18-11-11 16:53
金銀滿地就正常架啦, 去到邊都會係咁, 又唔係只係香港.......外國無咩咪一樣

外國厕所金銀滿地係正常?我旅行都唔少,除左国內同印度,未見過金銀滿地。連中東同非洲旅遊區的厕所都幾乾淨。

太嘔心了,我忍得都願下一站才去厕所

伯爵府

Pigbaby 發表於 18-11-11 07:21
最弊佢吸咗呢一班大陸嘅窮人, 大陸嘅劣質市民
坐得B6嚟香港, 呢一班, 係冇錢嘅人
因為港珠澳大橋通車佢哋終 ...
前日睇報紙,有幾個B6除哂鞋露腳趾坐露邊,零shopping,幫襯40蚊飯盒都厭貴, 睇佢地鄉下農民look打扮,可以點振興香港經濟呢?

伯爵府

CS_HON 發表於 18-11-11 00:24

點解唔直接運哂香港d日用品,奶粉尿片,藥物食品上去,直頭 ...

同一個牌子運到上去佢地就唔會信係真
因為太多門路可做假
佢地落黎買唔係信個牌子
係信香港既法治同制度

我係大陸station 過
識得有人開超市
佢話我算有良心
例如洗頭水 佢倒一半真既出黎倒一半假既落去
一開二甘賣
佢話無良心果d
係買個樽返黎成支都係假
照樣甘賣

呢d 事多到講唔哂啦

伯爵府

Jasmine-4711 發表於 18-11-11 17:28
外國厕所金銀滿地係正常?我旅行都唔少,除左国內同印度,未見過金銀滿地。連中東同非洲旅遊區的厕所都幾 ...
強國人自己係甘,佢地咪可能以為度度地方都一樣羅

侯爵府

rachel0316 發表於 18-11-11 17:31
同一個牌子運到上去佢地就唔會信係真
因為太多門路可做假
佢地落黎買唔係信個牌子

喺大陸做生意要成功,一定要夠「厚、黑」,即厚面皮同黑心。

伯爵府

choc_choc 發表於 18-11-11 17:36
喺大陸做生意要成功,一定要夠「厚、黑」,即厚面皮同黑心。

梗係
佢地諗住自己唔食番唔用番就得
點知全世界都甘諗就全部人都走唔甩
所以大陸電視賣最多既廣告就係成藥
因為一睇病貴二人多病

男爵府

choc_choc 發表於 18-11-11 09:46
條大橋啱啱滿月啫,就喺度嘈,有無諗過上水,粉嶺,沙田,元朗,屯門人忍受咗幾耐呀? 東涌人,慢慢就慣㗎喇 ...

同意……你講得啱……
大家享受吓啦……enjoy

親子皇帝    發表於 18-11-12 17:06

首頁
45678...10

尾頁

跳至