繼續踩冧東薈城

Sumyeema1
|
secretrose 發表於 18-11-10 22:02
千萬不要,香港巳經好多人。唔刻cut哂d巴士。

記得葵涌工廠區有個 outlet,可否今流去工廠區?
secretrose
|
Sumyeema1 發表於 18-11-10 22:49
記得葵涌工廠區有個 outlet,可否今流去工廠區?

人地肯先得架,去香港緊係買奶粉,尿片個d,outlet呢d?呢班普通珠海市民一定興趣?
Sumyeema1
|
secretrose 發表於 18-11-10 22:52
人地肯先得架,去香港緊係買奶粉,尿片個d,outlet呢d?呢班普通珠海市民一定興趣?
...

可以考慮活化工廠區,開藥房、食肆……又唔影響居民生活。

大家可以諗下有冇其他方法。
Mm233
|
...

東會城咪有outlet...可唔可以唔好當同胞係傻...點解人地要去葵涌
juniormiu
|
...
真心唔明内地人黎香港掃奶粉係怕在大陸買到劣質假貨啫,但連尿片甚至見過M巾都黎香港買,使唔使咁誇呀,又唔係食落肚
gigi19810326
|

政府從來唔會考慮本港居民的,只會為大陸人諗點樣落黎搶嘢最方便
香港人塞車塞到死。。。唔理
香港人無屋住。。。。唔理
香港人日日比喼神轆爛腳。。。。唔理
香港人憎到班死人大陸豬死。。。。唔理

淨係識得不停不停倒啲大陸X落黎, 砸死香港人
sushiroll    發表於 18-11-11 07:47
pansy888hk    發表於 18-11-11 00:32
CS_HON
|
分流?今日係東涌,聽日係荃葵青,後日係深水步,唉,香港人真係慘
CS_HON
|
Sumyeema1 發表於 18-11-10 22:57
可以考慮活化工廠區,開藥房、食肆……又唔影響居民生活。

大家可以諗下有冇其他方法。

點解唔直接運哂香港d日用品,奶粉尿片,藥物食品上去,直頭唔洗落嚟,byebye啦B6,自生自滅啦香港人

tansyneko
|

終極熊貓
|
幸福花 發表於 18-11-10 21:52
回覆 Jordan_2006 的帖子

香港好似俾大陸輪大米咁!

係輪女女女
終極熊貓
|
gigi19810326 發表於 18-11-10 23:53
政府從來唔會考慮本港居民的,只會為大陸人諗點樣落黎搶嘢最方便
香港人塞車塞到死。。。唔理
香港人無屋住 ...

well said
wing514
|
其實香港好多地方一早係咁
上水,元朗,屯門,都捱左好多年啦
啲居民講到口臭都冇人理
其他人唔殺到埋身唔知痛
遲早18區都有關口,全香港一齊淪陷
Dalmatian
|

分流落中環老銅?
佢哋繁殖能力恐怖過癌細胞...
玩殘埋條中環繞道都未天光

wing514
|
juniormiu 發表於 18-11-10 23:15
真心唔明内地人黎香港掃奶粉係怕在大陸買到劣質假貨啫,但連尿片甚至見過M巾都黎香港買,使唔使咁誇呀,又 ...

佢地連廁紙,鼓油,餅乾都喺香港買
我娘家大西北,一早見慣哂
每間萬寧總有一堆喼排哂喺門口。。。
葯房多過7仔
yokulami
|
真係好恐怖
caryfox
|
good_pig 發表於 18-11-10 20:07
講真,又真係諗唔到珠海d人咁鐘意嚟香港
佢地平時唔係去澳門入貨架咩?
...
新屎坑⋯⋯大家爭一陣,混亂在所難免。
caryfox
|
CS_HON 發表於 18-11-11 00:24

點解唔直接運哂香港d日用品,奶粉尿片,藥物食品上去,直頭 ...

無用㗎!
運上去D貨,只要不是在香港買,佢哋一樣懷疑係假貨,

caryfox
|
wing514 發表於 18-11-11 01:24
其實香港好多地方一早係咁
上水,元朗,屯門,都捱左好多年啦
啲居民講到口臭都冇人理

18區唔會有関口,只要等到那一天,大陸拆除所有關口,香港不會再有「邊境」保護。
MagDog
|
caryfox 發表於 18-11-11 04:31
18區唔會有関口,只要等到那一天,大陸拆除所有關口,香港不會再有「邊境」保護。
...

唔知幾時會咁,到時不可想像。
choc_choc
|
東涌人識唔識咩叫好客之道?