繼續踩冧東薈城

冬瓜籽
|
juniormiu 發表於 18-11-10 23:15
真心唔明内地人黎香港掃奶粉係怕在大陸買到劣質假貨啫,但連尿片甚至見過M巾都黎香港買,使唔使咁誇呀,又 ...

我試過係大陸因為早咗嚟M,唯有係大陸買包頂檔,但係護舒寶都唔同平時買嗰啲,佢哋沐浴露洗頭水乜都掃
mandy952
|
MeowMuiMui123 發表於 18-11-14 20:09
新屎坑理論唔成立。甘多年啦,北區咩都睇完啦!但從來未少人過。佢哋根本唔係來旅遊,係來掃日用品。

係沙 ...

沙田嘅一田一早比大6攻陷左
purplea
|
低質素大陸喱起度阻住哂,佔領左新界咁多地方仲唔夠皮. 痴線
Romerome
|
到到都淪陷
A_lcy
|
good_pig 發表於 18-11-10 20:44
返去叻叻豬話去過條橋

緊係啦,祖國起完呢條橋佢地幾咁自豪呀
天價起出嚟嘅基建全世界邊到睇到先?
仲可以嚟抽番兩罐奶粉番去,諗起都開心
A_lcy
|
mowaiyan11 發表於 18-11-11 16:40
其實呢,唔鍾意,不滿都可以照直講,但你真係奇怪,吓吓都要用要咁陰濕嘅語氣講嘢嘅?

我講先,啲旅客好 ...

唔好話佢啦,呢到講句嘢唔啱某班人聽俾人圍都好擾人架嘛
wing_wing912
|
A_lcy 發表於 18-11-14 21:07
唔好話佢啦,呢到講句嘢唔啱某班人聽俾人圍都好擾人架嘛

係架,唔like大陸人就比人話黃絲
miffyumiffy
|
東薈城賣牌子野outlet, 咁影響香港人咩

香港人平時日日要去果樹買名牌咩,依家買唔到 我自己一年都去唔到一次喎
qutong
|
good_pig 發表於 18-11-10 20:07
講真,又真係諗唔到珠海d人咁鐘意嚟香港
佢地平時唔係去澳門入貨架咩?
...

唔單止係珠海人來㗎,開通港珠澳大橋之後,大陸每個城市都有人組團來
choco_soup
|
Sumyeema1 發表於 18-11-10 21:40
冇錯,一定要分流D人去第二度

但係其他區都爆,仲分流去邊?

分去政府總部、半山我就贊成。
kwan251
|
juniormiu 發表於 18-11-10 23:15
真心唔明内地人黎香港掃奶粉係怕在大陸買到劣質假貨啫,但連尿片甚至見過M巾都黎香港買,使唔使咁誇呀,又 ...

我朋女去澳洲讀書,每次去探佢,都買一年貨m巾比佢個女!!
good_pig
|
qutong 發表於 18-11-15 06:54
唔單止係珠海人來㗎,開通港珠澳大橋之後,大陸每個城市都有人組團來
...

但外省果d, 多數直接飛機啦卦
維尼仔
|

qutong
|
good_pig 發表於 18-11-15 07:48
但外省果d, 多數直接飛機啦卦

飛機貴好多啊,同埋呢條橋新起好,佢地要嘗鮮
Sumyeema1
|
choco_soup 發表於 18-11-15 07:15
但係其他區都爆,仲分流去邊?

分去政府總部、半山我就贊成。

如果你想閙交而唔係諗解決方法,sorry, 我唔會再回覆你。
浩霆豬豬
|
wing514 發表於 18-11-11 01:24
其實香港好多地方一早係咁
上水,元朗,屯門,都捱左好多年啦
啲居民講到口臭都冇人理

無錯,我住元朗,其實呢度一早淪陷咗,我無乜事都唔會出街,由啲蝗蟲行飽買飽踎飽佢,簡直怕咗佢哋先怕米貴
浩霆豬豬
|
wing_wing912 發表於 18-11-14 21:32
係架,唔like大陸人就比人話黃絲

我唔係黃絲喎,甚至討厭班會搞事嘅黃絲,但對比下我更憎啲無文化無禮貌嘅大陸人
choco_soup
|
Sumyeema1 發表於 18-11-15 08:03
如果你想閙交而唔係諗解決方法,sorry, 我唔會再回覆你。
...

建議分去政總和半山係鬧交?你理解有問題?

btw 我無預期你覆我,又唔識你
mandy952
|
Sumyeema1 發表於 18-11-15 08:03
...

d人得閒無聊搵交嗌,唔好理佢啦
mmya
|
最開心應該係東沖嘅食肆/萬寧/超市