一件沖鋒衣+薄羽絨

hellomiki
|
聖誕去北海道,一件防水連抓毛嘅沖鋒衣,另加件u記羽絨夠暖嗎?還是買件防水厚羽絨好啲? 謝各位意見
pomanlife
|
hellomiki 發表於 18-11-10 20:39
聖誕去北海道,一件防水連抓毛嘅沖鋒衣,另加件u記羽絨夠暖嗎?還是買件防水厚羽絨好啲? 謝各位意見 :funny ...

今日sogo 大減,呢啲唔知嗰度夠唔夠

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
永然
|

都要睇你去北海道邊到

dleelm
|
聖誕通常大風雪,零下氣溫,最好預備一件防風防水羽絨外套,內裏不必穿太多了。
wcpcelia    發表於 18-11-11 19:04
tsung
|
聖誕去北海道,一件防水連抓毛嘅沖鋒衣,另加件u記羽絨夠暖嗎?還是買件防水厚羽絨好啲? 謝各位意見 :funny ...

洋蔥式穿衣法比較適合,因為室內有暖氣
333s    發表於 18-11-14 23:35
cheung2000
|
pomanlife 發表於 18-11-10 20:41

夠啦,我10年前去著普通羽絨都夠,室內又有暖氣
selina1109
|

新年去過,負10 度,我甘著長底衫,一件抓毛tee,一件600度northface羽絨,外披一件淘寶既沖風衣,呢件一定要,落雪防水,好好用。我自己怕冷,剛岩岩好。
無話可說
|
要睇你會唔會長時間係室外!如果行商場多,就夠晒,因為有暖氣!但如果戶外玩多,未必夠暖
feifei_baby
|

左邊好抵,又有深色,可惜我今日去鬼揞眼睇唔到...
pomanlife
|
feifei_baby 發表於 18-11-10 22:56
左邊好抵,又有深色,可惜我今日去鬼揞眼睇唔到...

你都想買呀?我之前見過呢隻款三千幾

千千萬萬
|

呢D唔防水防風wo,普通羽絨啵
ilovematthew
|

我上年就羽絨背心,出面再著Superdry 都ok,最低-10度,當然手襪一定要
pomanlife
|
千千萬萬 發表於 18-11-11 09:04
呢D唔防水防風wo,普通羽絨啵

唔識喎
feifei_baby
|
pomanlife 發表於 18-11-11 08:48

你都想買呀?我之前見過呢隻款三千幾

基本上呢啲褸件件3000起跳... 琴日買咗gortex+內胆,折咗都好鬼貴
Nohoeast
|

滑雪著羽絨好焗架
pomanlife
|
feifei_baby 發表於 18-11-11 09:52
基本上呢啲褸件件3000起跳... 琴日買咗gortex+內胆,折咗都好鬼貴
...

Sales 話面頭係防水不過唔係gortex,入面係羽絨可以拆件著
pomanlife
|
feifei_baby 發表於 18-11-11 09:52
...

你買左幾錢呀?
feifei_baby
|
pomanlife 發表於 18-11-11 10:08
你買左幾錢呀?

買咗3000,六折咗了... c6係咁話靚呀靚呀,修身呀,冬天去旅行用得著呀blah blah blah, sell 得勁過個sales
bebeyi
|

前幾年12月去
一件長袖+一件沖鋒衣都夠
不過記得帶帽
我諗你咁嘅裝備都ok
pomanlife
|
feifei_baby 發表於 18-11-11 10:41
買咗3000,六折咗了... c6係咁話靚呀靚呀,修身呀,冬天去旅行用得著呀blah blah blah, sell 得勁過個sale ...

六折左三千定未折三千