自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

最緊要要著cool 身保暖底衫,唔係出面幾厚都冇用

公爵府

pomanlife 發表於 18-11-11 11:03
六折左三千定未折三千

折咗3000(emoji)(emoji)(emoji)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

feifei_baby 發表於 18-11-11 11:46
折咗3000(emoji)(emoji)(emoji)

好貴

你地去好凍地方?

公爵府

pomanlife 發表於 18-11-11 11:58
好貴

你地去好凍地方?

唔係,冬天唔去旅行,諗起要帶兩個細路果堆行李就好卻步...Aigle 真係幾貴下,c6係咁話靚,六折咗好抵,同開倉差唔多,細路大啲冬天去旅行用得著喎,sell到我暈

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

feifei_baby 發表於 18-11-11 12:20
唔係,冬天唔去旅行,諗起要帶兩個細路果堆行李就好卻步...Aigle 真係幾貴下,c6係咁話靚,六折咗好抵,同 ...

咁貴在香港冇幾何著我真係唔捨得買呀

公爵府

pomanlife 發表於 18-11-11 12:24
咁貴在香港冇幾何著我真係唔捨得買呀

都唔係呀,外面果件當風褸,抓毛冇咁凍都可以單著,香港最凍可以夾埋著,我諗過貴買平著先買,我絕唔容許買貴嘢得個擺!

象牙宮

2024年龍年勳章

hellomiki 發表於 18-11-10 20:39
聖誕去北海道,一件防水連抓毛嘅沖鋒衣,另加件u記羽絨夠暖嗎?還是買件防水厚羽絨好啲? 謝各位意見 :funny ...

聖誕北海道……唔夠

男爵府

feifei_baby 發表於 18-11-11 09:52
基本上呢啲褸件件3000起跳... 琴日買咗gortex+內胆,折咗都好鬼貴
...

防水功能羽絨三千唔貴喇,有牌子五,六千吖。

彩鑽殿

千千萬萬 發表於 18-11-11 17:11

除左防水功能外,同nxxth face有咩唔同架

男爵府

pomanlife 發表於 18-11-11 10:08
Sales 話面頭係防水不過唔係gortex,入面係羽絨可以拆件著

咩防水先?防水既一件風褸冇羽絨冇夾層平極都要千五以上,係開倉先有呢D價。防水講緊係落雨入邊都唔濕wo..

男爵府

回覆樓主:

我上年去韓國滑雪,去到租衫褲租鞋租雪鏡架,唔知日本有無呢?
最凍時-15度左右,除滑雪日外 ,另外幾日去玩,u記厚底衫+毛底衛衣+普通羽絨已經好夠,頸巾冷帽都無咩用過,不過我本身唔好好怕凍 我c6就1件Columbia搞掂

男爵府

pomanlife 發表於 18-11-11 17:14
除左防水功能外,同nxxth face有咩唔同架

其實呢D係for有時天氣惡劣或者落雨雪,防水唔會入邊濕,保暖,一濕就會失溫,防風作用都係保暖,North fxxe都有防水產品,依家行山露營咁hit,隻隻牌子都齣,佢地有好多細節位既設計係for戶外時救命用既,我自己有件防水褸,但都唔識其中功能,係有個Ching講解過一次,先知件衫既巧妙。妳上網goole下各大牌子既介紹吖,好多用家心得㗎。

彩鑽殿

千千萬萬 發表於 18-11-11 17:15
咩防水先?防水既一件風褸冇羽絨冇夾層平極都要千五以上,係開倉先有呢D價。防水講緊係落雨入邊都唔濕wo.. ...

唔識架,個sales 咁講

伯爵府

件羽絨要厚d長d 就真
入面唔洗著甘多
對襪要著厚d

珍珠宮

回覆樓主:

即係最好防風防水長身又厚羽絨

珍珠宮

千千萬萬 發表於 18-11-11 17:22
其實呢D係for有時天氣惡劣或者落雨雪,防水唔會入邊濕,保暖,一濕就會失溫,防風作用都係保暖,North fxx ...

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

千千萬萬 發表於 18-11-11 17:11

我都係最近要買,先知三千幾係普遍價,再貴啲7, 8千都有 ,真係好鬼貴~

男爵府

hellomiki 發表於 18-11-10 20:39
聖誕去北海道,一件防水連抓毛嘅沖鋒衣,另加件u記羽絨夠暖嗎?還是買件防水厚羽絨好啲? 謝各位意見 :funny ...

吾夠架!

男爵府

hellomiki 發表於 18-11-11 21:31
即係最好防風防水長身又厚羽絨

NO吖,貴價靚羽絨好輕唔厚㗎。其實睇個人,有人唔怕凍,一件抓毛,一件可以幾度至負幾度(睇個人需求)既羽絨,一件防水褸,凍嗰陣三件一齊著,依天氣增減,香港都可以著到。

珍珠宮

千千萬萬 發表於 18-11-12 03:49
NO吖,貴價靚羽絨好輕唔厚㗎。其實睇個人,有人唔怕凍,一件抓毛,一件可以幾度至負幾度(睇個人需求)既羽 ...

我去過一間運動店個sales介紹一件沖鋒衣(外面防水裡面抓毛),佢話凍就加一件羽絨係裡面,咁就零下十幾度都無問題喎,佢仲話沖鋒衣要貼身d..但我諗入面咪著唔到羽絨和面衫底衫囉?

首頁

尾頁

跳至