家中可能有老鼠偷食

mickeywinnie3
|
但奇怪牠識拆開包裝,仲吃得幾齊整!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
JoanC
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-11 00:17

唔奇怪,我遇過
Lihoma
|
好似係咬穿膠袋食
|
JoanC 發表於 18-11-11 00:20
唔奇怪,我遇過

好恐怖!其他野冇陏!只吃面包!咁叻!
|
Lihoma 發表於 18-11-11 00:22
好似係咬穿膠袋食

係齊口一直缐開
Dalmatian
|
點解你可以咁冷靜
JoanC
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-11 00:28
好恐怖!其他野冇陏!只吃面包!咁叻!

如果你肯定唔係其他家人整古你,老鼠會咁做唔奇,佢可能係抓開咗少少一扯就跟膠袋紋路成一直線。

我上次係打開個 zip 嘅密封袋,偷食黑芝麻花生糖,食完仲封返,我完全發現唔到繼續食,直到亞妹攞到粒似老鼠咬咗一半嘅糖時先知。當時有其他食物無密封袋,佢都好有 taste 咁揀花生糖。最抵死係佢識拉開櫃桶,同拉低貓公仔額頭嘅圍巾封住公仔對眼,真係激死!
C.Humphrey
|
家有老鼠
MerryMe
|
點解屋企會有米奇
Hanayori
|
依家真係多咗老鼠, 我娘屋企有, 可能夜晚唔閂窗, 沿水渠入屋, 我借我只喵喵2星期係佢屋企, 希望嚇走佢地.
mocha20150323
|
你要將間屋大反轉了,如果有bb就麻煩。通常有一隻老鼠入屋,佢地會聞到有老鼠味,好快入多隻係你屋企繁殖。
foggyao
|
係咪因為住村屋?
kam825
|
Hanayori 發表於 18-11-11 02:35
依家真係多咗老鼠, 我娘屋企有, 可能夜晚唔閂窗, 沿水渠入屋, 我借我只喵喵2星期係佢屋企, 希望嚇走佢地. ...

你娘住幾樓?
sandwich
|
我屋企都試過
tsung
|
食完有否封番?
|
sandwich 發表於 18-11-11 05:31
我屋企都試過

點處理?
|
Dalmatian 發表於 18-11-11 00:38
點解你可以咁冷靜

好驚!我以為入秋可以開窗通風,而屋企新裝修好乾淨,是舊區,冇諗到老鼠咁叻!
|
tsung 發表於 18-11-11 06:55
食完有否封番?

全新未開的
cherrywong05
|

Hehemum
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-11 00:17

我都係試過比老鼠咁咬爛包麵包,快掉咗佢