自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

JoanC 發表於 18-11-11 00:44
如果你肯定唔係其他家人整古你,老鼠會咁做唔奇,佢可能係抓開咗少少一扯就跟膠袋紋路成一直線。

我上次 ...

好恐怖呀

侯爵府

2023年兔年勳章

Strawberrys 發表於 18-12-2 11:46
贊同!
我家幾個月前都有發現老鼠蹤跡,之後全屋大清掃掉雜物,開大門成功趕了一隻活生生的老鼠走,隨後在 ...

繼上星期夜晚目睹及拍下老鼠出現的影片後,今早在同一窗口位置外,發現一粒老鼠屎。

#格仔網正是我家裝的不鏽鋼防蚊/鼠網

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

水晶宮

畀面勳章

vickybb 發表於 18-11-17 10:30
我35樓都有,尋晚一開感房燈見隻野斯斯然咁系煤氣爐邊走過,激死我,已經唔系第一次,試過知道有老鼠系厨 ...

35樓都有米奇 ?

大宅

畀面勳章

Cateye8888 發表於 18-12-2 10:11
你隻老鼠都幾惡喎,你可以有兩個做法。
1。買個老鼠籠,放燒過嘅干魷魚(好香), 搵隻老鼠入籠
2。去藥房同 ...

多謝你的意見 ,呢排我煮完飯就閂窗,系窗台加左鐵網,好似就唔見米奇蹤影了

子爵府

我試過,連續兩日都係咁,同你包麵包一樣,到而家都唔知咩事、點解會咁,係一個謎

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

可以買啲薄荷嘅野噴下牆邊!老鼠驚薄荷味架

伯爵府

回覆樓主:

你肯定唔係其他家人食?

複式洋房

Strawberrys 發表於 18-12-2 11:46
贊同!
我家幾個月前都有發現老鼠蹤跡,之後全屋大清掃掉雜物,開大門成功趕了一隻活生生的老鼠走,隨後在 ...

請問不銹鋼防蚊鼠網在哪裡可以買到?要找師傅裝還是自己可以裝到?
我也快俾老鼠攪到精神衰弱(emoji)(emoji)

侯爵府

2023年兔年勳章

smallpig1227 發表於 18-12-5 16:49
請問不銹鋼防蚊鼠網在哪裡可以買到?要找師傅裝還是自己可以裝到?
我也快俾老鼠攪到精神衰弱(emoji)(emoji ...

老公有工具,他找鋪頭按自己量度的尺寸訂造,大約七至十日有貨可取,回家再自己安裝。

地址要問他才能知道,我只知師傅上門度尺整加裝大約貴一倍價錢。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁

尾頁

跳至