婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Yinglolo 發表於 18-11-11 14:50
我都後悔冇攞水出去,個陣攞住好多野又諗酒樓都有水。琴日真係好忙,99唔幫我手,係到打牌飲酒,叫佢幫下 ...

重點係將來要唔要6299湊?

男爵府

完全唔明奶奶醉關你咩事。奶奶有老公有仔,佢哋唔識照顧番佢?而要你一個女人抱初生B又扶奶奶?就算你BB唔餓都講唔通啦。

係我一早自己帶B返自己屋企喂奶。

大宅

回覆樓主:

我個女到而家15個月 我都唔敢唔帶水出街
奶樽裝凍水 揾個暖壺裝满熱水
细個個時仲會帶多餐奶粉出街 就係驚有咩事 遲左 倒瀉左都有得飲 你下次出街唔好預到岩岩好
你百日宴 散場時間控唔到 搞到食唔到奶 你又趕BB又餓親
出面d爐千年冇洗過 都唔知有幾多污槽野係入面 下次自己帶水啦 乾淨d
做左媽媽 好多野唔好要人幫 就算個個係老公免得自己辛苦兼勞氣 自己預備好d野
我次次出街都講笑話好似走難咁款
粗重野叫老公拎 自己一定顧左bb先
下次唔好咁傻豬啦 又要送佢返去
個個係佢呀媽 咪又佢2父子搞掂佢
你自己搭的士返去餵飽個b先

男爵府

話之個99醉喺街訓喺垃圾站吖
你一個女人又要顧住個b
叫佢老公同個仔攪x掂佢
你搭的士返去餵仔好過啦

伯爵府

樓主62,99+C6一樣咁癈!

禁止訪問

男爵府

唔覺9962有問題,但你同你老公好有問題。

自己同bb出街,明知要食奶可能唔拎水,仲瀨人。

99醉咗,個仔可以唔理佢。

你62一個要搞掂個醉99,佢忟好正常呀。

洋房

唔緊張自己個仔, 唔同緊張人地個老母咩, 媽媽放自己仔女係第一位天公地道。 係佢地自私

大宅

Yinglolo 發表於 18-11-11 15:08
明白,即係你99乜野都唔做所有野都等你自己一個做,然後要佢幫下手都好有問題。不過唔緊要,因為我以後都 ...

佢醉酒, 係一回事
佢唔聽您湊係一回事。

但係我完全睇唔明究竟BB肚餓同佢地有乜關係?

佢叫您唔帶水< 唔緊要
去到酒樓, 拎杯水, 好簡單炸喎, 99唔問, 62唔問, 您自已去問待應有咩問題?
百日宴咁長時間, 都拎唔到杯水?

照顧自已BB是自已責任, 您叫人地幫手, 人地唔幫, 您罵唔緊要, 咁咪自已出手,

又要罵人唔幫手, 但自己又唔走去做?

另一點我都覺得好有問題,
明知佢醉酒, 您抱住果B, 仲要行過去?,

大宅

吹吹水 發表於 18-11-13 11:17
我覺得樓主責任大啲囉,因為身為一個媽媽帶bb出街,bb幾點食奶媽媽係最清楚最緊張, 開席就應開定水,食到 ...

同意, 完全睇唔明咩叫 99又唔幫手攤凍水?
攤凍水
人地唔做, 自已都識做,

點多野做, 點多人都好, 一話BB肚餓, 邊有人敢拉住樓主?邊個會阻3個B B 食奶?

一直抱住BB 肚餓但又唔開奶? 定係BB 都唔跟身呢?

如果自已湊開, 果日都唔會敢俾BB離開自已視線喇。
咁多人又抱又摸又點,....

大宅

樓主, 你係咪比6299 湊B, 所以你唔知出街要帶好多嘢 ?
100 日我係唔會比個BB 飲酒樓D 水, 又油又未必滾, 酒樓D 水有時會有銅臭未, BB 冇事你真係好彩。
同埋酒樓只有熱滾水, 你可以叫待應攞D 冰加凍水座凍D 熱水, 唔需要只攞熱滾水等佢凍。你同待應講話要整凍D 熱水比BB 飲奶, 待應就知點做。

另外同BB 出街點只預多一餐奶, 你仲要帶多套衫褲, BB 嘔奶整污骯咗都有多件衫褲提換。

複式洋房

Phoebeliu323 發表於 18-11-13 16:16
樓主, 你係咪比6299 湊B, 所以你唔知出街要帶好多嘢 ?
100 日我係唔會比個BB 飲酒樓D 水, 又油又未必滾, ...

我係自己湊,我上面留言有講,不過我以後都唔會再聽佢地講唔好帶水出去,係我冇注意到衛生問題,真係對個仔唔住好彩有你地提醒我。

大宅

Yinglolo 發表於 18-11-13 16:18
我係自己湊,我上面留言有講,不過我以後都唔會再聽佢地講唔好帶水出去,係我冇注意到衛生問題,真係對個 ...

新手媽媽/媽媽唔完美, 有錯唔出奇。
我地無人一開始識湊BB

但要記得. 關於BB的野, 唔好太示意身邊的人會幫手, 連老公都唔好信。
佢唔做豬隊友已經好好, 唔好話要佢係神的隊友咁。

別墅

馬爾太 發表於 18-11-11 14:55

係,你叫你99攤凍啲水係好有問題。因為1. 佢仔係你嘅,關佢 ...

樓主好似話係自己湊既。叫99幫下手攤凍啲水,其實唔好話99,朋友都會幫啦,舉手之勞姐。。你有個咁誇張既99係大獲,但唔代表人地即使叫個99幫手攤水都係咁大問題掛

不過今次件事,樓主你下次千其唔好旨意6299了

珍珠宮

回覆樓主:

酒樓裝熱水d容器有幾乾淨相信大家都知
點會用酒樓熱水開奶比3個月大bb飲
酒樓d熱水唔一定煲滾添架!無可能用嚟開奶比bb

bb幾點要飲奶湊開實知,梗係夠鐘就開定奶先
招呼賓客、影相、奶奶醉酒有其他人會理架啦
你抱住個b喊緊肚餓,仲理其他人做咩?
有咩緊要得過bb飲奶?

送奶奶返屋企你老爺同老公兩個都夠啦
趕住開奶梗係即刻自己搭的士返屋企開奶
仲想走埋去老爺屋企,問老爺屋企有無熱水開奶......老爺見奶奶咁款已經夠煩,你唔識趣自己搵位比人鬧.....
你抱住個b點扶奶奶?奶奶跌你走埋去比佢撞個b做咩?
梗係保護bb為首要

bb要捱餓同被撞....好明顯係媽媽造成.....

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

其實你99飲醉,你62要睇住佢又要的佢翻屋企,佢已經好辛苦好煩。你仲要依依哦哦依樣個樣點點點,真係好容易令人發火……你老公又真係好廢,唔知邊樣緊要做邊樣先……

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

其實唔帶水都算, 當一時甩漏.

百日宴6299係去同D親友食飯開心下, 佢平時都唔係主力湊BB, 當日更加無醒起要顧BB la, 你見佢都飲到咁興起仲靠佢叫人拎水攤水?
係都叫你老公la , 反而你又唔會怪你老公唔照顧你兩母子?

你老公全程都唔識走位, 該幫手開奶又唔幫唔知走左去邊同人social , 係酒樓又唔照顧自己r 媽要你理, 究竟佢全晚係咪當自己生日party , 又唔埋仔唔理老婆又唔理ar 媽 ......又唔叫你返去餵奶要你跟埋去照顧個醉人.
你又抱住個BB 已經要好小心你又走埋去個醉人身邊, 萬一佢一扑整到小朋友邊個都唔開心la. 喊到無謂....

首頁

尾頁

跳至