特然覺得自己點解心地咁差

seaheart88
|

個心真心希望球場班老鬼死晒就好我都知心態吾要得但真係好煩。。逼你醒晒

每天都7點就開始開音樂加錄音帶太極。。。連星期六。日都係咁。。。

親子皇帝    發表於 18-11-12 10:29
YEOMORGAN
|
你心地真係幾差。一早咁咒人。
bbkq
|
永遠有人會老, 又有其他人加入, 所以真係唯有塞耳塞, 關窗,
現在秋天, 我都要關窗訓, 我樓下小學D鐘聲, 星期六的活動叫聲,
seaheart88
|
YEOMORGAN 發表於 18-11-11 08:08
你心地真係幾差。一早咁咒人。

係。。。特然個念頭閃過。。。我都覺得。。點解會咁諗
seaheart88
|
bbkq 發表於 18-11-11 08:12
永遠有人會老, 又有其他人加入, 所以真係唯有塞耳塞, 關窗,
現在秋天, 我都要關窗訓, 我樓下小學D鐘聲, 星 ...

鐘聲車聲其實都係短暫。。
真係要警惕自己將來人開始老。。瞓唔着早起身都唔好去公眾地方大大聲騷擾人。。
oceandeepsea
|
綠楊平台都有一班人,去過都知同一樓有幾近,如果有聲,真係食到應

係網上無咩所謂,鬧下都好,發洩下,開心d
日月水火    發表於 18-11-11 10:12
YEOMORGAN
|
seaheart88 發表於 18-11-11 08:13
係。。。特然個念頭閃過。。。我都覺得。。點解會咁諗

轉個方式唸,如果班老人去遠少少,又較細聲啲就好喇!
seaheart88
|
oceandeepsea 發表於 18-11-11 08:16
綠楊平台都有一班人,去過都知同一樓有幾近,如果有聲,真係食到應

係網上無咩所謂,鬧下都好,發洩下,開 ...

嗰刻喺床到扎醒。。又係聽到嗰首音樂嗰段錄音大真係好炆憎。。校鬧鐘都冇咁準。。其實耍太極唔係要求靜?點解要開行晒音樂呢?唉。。仲要星期六日都係咁紅日假期都係咁。。我留意到年初一就冇聲。。。所以有時好希望清晨係落雨。。咁佢哋冇得嘈。。
Monkeylily
|
下!啲老人家好自私。
試下搵議員傾下
seaheart88
|
YEOMORGAN 發表於 18-11-11 08:18
轉個方式唸,如果班老人去遠少少,又較細聲啲就好喇!

已經投訴過無數次。。。康文署已經派個管理員定期巡邏。。但係嗰班老人家根本唔聽。。。冇人要求佢唔准開音樂。。亦無人唔准佢哋做運動。。其實管理員都係要求佢哋細聲啲。。。但係我喺樓上都聽到嗰班老嘢喺度兇個管理員。。正一似老賣老。。
|
有冇辦法拎個收音機出去,炸佢地
HoshiSora
|
seaheart88 發表於 18-11-11 08:05
個心真心希望球場班老鬼死晒就好我都知心態吾要得但真係好煩。。逼你醒晒

你可以循合法的方式投诉,
怎麼可以詛咒他人?!
但你不單只有此惡毒的思想,還在公眾網絡討論的平台上,公然宣告你這惡毒的言論⋯⋯令人不安。
我建議你申請取消這帖!

seaheart88
|
oceandeepsea 發表於 18-11-11 08:25
有冇辦法拎個收音機出去,炸佢地

吾會啦。。。
SabrinaR
|

係x登見過以牙還牙去鬥大聲

|
HoshiSora 發表於 18-11-11 08:25
你可以循合法的方式投诉,
怎麼可以詛咒他人?!
但你不單只有此惡毒的思想,還在公眾網絡討論的平台上, ...

我支持樓主喎,企硬唔使取消,針唔吉到,唔知痛,其實叫佢地死,都唔會即時死,理智d
日月水火    發表於 18-11-11 10:14
|
SabrinaR 發表於 18-11-11 08:29

係,要做既,已經做過,就要佢地知道,比人滋擾既感受係點
|
無既,都淘番個,百幾蚊,充電,開到最大聲,放係窗口,同佢地死過

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
seaheart88
|
SabrinaR 發表於 18-11-11 08:29

點鬥。。。連班康民處管理員都比班生番圍凶。。認為這是自由。。。點解做運動都吾得。。。其實呢個case我來會電郵都幾年投訴。。。有段時間未夠七點未開始太極友條友仲要入嚟打籃球。。不停射籃。。撞落個籃球架到pang pang 聲。。。投訴後管理員就七點先開門
karshing
|
如果成日都係咁,真係好討厭 ,想瞓晏D都唔得
seaheart88
|
oceandeepsea 發表於 18-11-11 08:32
無既,都淘番個,百幾蚊,充電,開到最大聲,放係窗口,同佢地死過

咁樣係累鬥累。。。影響埋左右隔離樓上或附近啲鄰居就唔好啦。。

其實佢哋只要細聲啲又唔係唔俾佢地開。。。
ssssum    發表於 18-11-11 23:51