自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我用錯隻洗頭水,之後個頭就油淋淋,我係夜晚臨瞓前洗頭,洗完個頭吹乾頭髮後,個頭都仲有少少油淋淋,第二日出街,個頭油到比人覺得好似幾日無洗頭咁,成個頭頭髮貼住頭皮,後來夜晚洗完,第二日出街前再洗多次頭,就好啲無咁油,到夜晚都係油淋淋,我係長頭髮,早晚洗頭真的好煩,遲啲天氣凍早上要洗頭都幾辛苦,以前都試過用錯洗頭水搞到個頭油淋淋,用深層清潔洗頭水搞好番,但今次搞咗成個月都唔得謝謝回覆我的jm,提意我解決方法

伯爵府

買返爽既洗頭水用就無事,可能太滋潤唔啱你。我成日都會咁,所以只會買refresh既洗頭水,唔會買修護個啲。

珍珠宮

我係油性頭,父母妹都係乾性頭,所以婚前局用乾性頭的洗頭水,因媽規定全家人用同一枝,婚後我即轉返油性的洗頭水,幾星期就正常返曬,所以我諗,樓主只要用返岩嘅野,應該可以極速改善到

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

用番梘洗返幾日就會好返

珍珠宮

Mnbvcxdsa 發表於 18-11-11 08:16
我用錯隻洗頭水,之後個頭就油淋淋,我係夜晚臨瞓前洗頭,洗完個頭吹乾頭髮後,個頭都仲有少少油淋淋,第二 ...

換洗頭水,花X 嗰啲完全係立痴痴

珍珠宮

畀面勳章

你去專賣髮型用品既舖頭,,叫佢地介紹D保濕洗頭水比你用

子爵府

回覆樓主:

有呀~我就係屎忽癢,見新個隻個樽靚,買黎試下,用左幾次發覺個頭好易油淋淋,明明洗左頭,仲有一大支又貴,嬲死

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一個月都洗唔走,真係油到勁。

有冇去理髮店問下意見,有咩可快d解油質又唔傷髮?

珍珠宮

我用錯隻洗頭水,之後個頭就油淋淋,我係夜晚臨瞓前洗頭,洗完個頭吹乾頭髮後,個頭都仲有少少油淋淋,第二 ...

好多年前試過,好辛苦。
結果買枝某牌的好似叫什麼晶瑩潔淨嘅洗頭水。一次搞掂

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

試吓用零矽,有一隻牌子聲稱有微米卸妝技術,洗完頭髮有好爽好輕柔的感覺

大宅

回覆樓主

唔駛怕,我都試過幾次係咁。快d買Tresema深層清潔洗頭水,黑色樽綠色線咁上下。夜晚即時洗2、3次,每次過水要沖乾淨,無哂d泡泡。洗完之後,吹番乾就無事啦! 我

別墅

回覆樓主:

去salon做深層清潔即時攪掂

大宅

用左成蟲隻動L洗頭水,洗完頭一個小時即刻油到好似十日無洗頭咁,同事都問我最近發生乜事。停用都仲有,之後改用無釸洗頭水先好番

pansy888hk    發表於 18-11-12 02:03

禁止訪問

大宅

小鳥兒 發表於 18-11-11 22:30
用左成蟲隻動L洗頭水,洗完頭一個小時即刻油到好似十日無洗頭咁,同事都問我最近發生乜事。停用都仲有,之 ...

反而我覺得呢隻超爽,係之後新聞話唔知有咩有害成份我先冇再用

公爵府

回覆樓主:

I'm now suffering with this issue!!!!!!!!!!!!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你用錯乜野丫?

我會買乾洗髮噴頭...頂住先

大宅

我都有試過!!!用返平時果d都變唔返
之後同事叫我去美康買果種黑猛猛有中藥味果種洗頭水,第二日已經好返勁多
你可以去到叫佢幫你做頭皮測試先
我買果個味好似係款冬

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

http://web1.sasa.com/SasaWeb/tch/product/view_product_review.jsp?itemno=100112902001

堅掂

男爵府

回覆樓主

我試過,用花王綠色透明樽洗頭,洗2次搞掂!或者真係太油,又太趕,我上次用洗潔精洗完再用護髮素

首頁

尾頁

跳至