分泌物有血

alhy.love
|
今年44,上個月23號嚟M,但前日分泌物流啲紅色血(唔多)到而家有三日,有時粉紅色、鮮紅或啡,今次多咗啲,時有時冇,之前都試過流好少之後就冇啦,但今次持續三日都係咁,上月才照陰超和柏氏檢查正常,係咪就快更年期還是有朱古力瘤1.6cm唔知有冇關係?好擔心
李露眉
|
失調,要中醫調
alhy.love
|
李露眉 發表於 18-11-11 08:30
失調,要中醫調

依家食緊西藥(抗生素)唔知有冇關係?可以服中藥?
moma1023
|
alhy.love 發表於 18-11-11 08:20
今年44,上個月23號嚟M,但前日分泌物流啲紅色血(唔多)到而家有三日,有時粉紅色、鮮紅或啡,今次多咗啲, ...

之前我都試過,醫生話係排卵期間荷爾蒙影響。 不過你有朱古力瘤,搵醫生check下好D。
alhy.love
|
moma1023 發表於 18-11-11 08:52
之前我都試過,醫生話係排卵期間荷爾蒙影響。 不過你有朱古力瘤,搵醫生check下好D。
...

你持續幾日呀?須食藥嗎?
朱古力瘤半年check一次了
moma1023
|
alhy.love 發表於 18-11-11 11:39
你持續幾日呀?須食藥嗎?
朱古力瘤半年check一次了

做曬抹片檢查同超聲波都冇事,醫生話冇野唔駛食藥,我就冇理佢。
good_pig
|
alhy.love 發表於 18-11-11 08:48

睇返西醫問下先,唔好估啦
karenkatte
|
alhy.love 發表於 18-11-11 08:48

食抗生素會影響出血, 但當然問下你醫生的啦, 同埋你check過哂無事, 不用太驚。
alhy.love
|
moma1023 發表於 18-11-11 11:42
做曬抹片檢查同超聲波都冇事,醫生話冇野唔駛食藥,我就冇理佢。

我上個月都做過哂正常,唔知使唔使做子宮內膜檢查?好怕痛
alhy.love
|
karenkatte 發表於 18-11-11 12:31
食抗生素會影響出血, 但當然問下你醫生的啦, 同埋你check過哂無事, 不用太驚。
...

我會再睇婦科醫生問問,希望冇事