人奶媽幾時先來m?

castle100
|
我女13個月了!只來過一次仲要好少果隻!正常嗎?
pomanlife
|
castle100 發表於 18-11-11 08:29

我個女時,亞女啱啱1歲先黎
cc0202
|

我九個月就來M
polly0503
|

阿女1歲時我就來M。
米米子
|
我13個月m
capricornbb
|
6個月少少,9個月正式再來,但我餵到1歲多
jacky1666_hk
|
一年後,餵左9個月
橙汁b
|
啱啱100日
wcpcelia    發表於 18-11-11 19:01
|
因為嚟M會跌奶量。之後追奶好難追。所以我個時放完奶唔會停。都會泵多5分鐘。等大腦知道唔夠奶要造奶。。。
最後喂左18個月都無M到。
到我收奶停工。要等三個月後先嚟返。
tester5
|

普遍黎M就冇奶,餵得到都想餵耐d。正常既。
Mary媽咪
|
41009022009 發表於 18-11-11 15:15
因為嚟M會跌奶量。之後追奶好難追。所以我個時放完奶唔會停。都會泵多5分鐘。等大腦知道唔夠奶要造奶。。。 ...

請問回奶時難唔難
辛唔辛苦呢?
我前胎泵左3個月奶
回奶用左個幾2個星期
過程痛苦無比

今胎全埋身
依家bb 8個月多dd
暫時未知餵到幾時
因為bb 唔肯食奶樽
亦唔肯食奶粉
糊仔粥仔爛飯仔都唔食
佢只鐘意食粒粒飯
所以加固完全未成功

我好擔心回奶時又要痛苦過
港式奶茶
|
我第一胎四個月,第二胎三個月
Period會影響奶量,但未至於餵唔到,大女我餵到兩歲半先停
newspaperhang
|
Mary媽咪 發表於 18-11-11 15:23
請問回奶時難唔難
辛唔辛苦呢?
我前胎泵左3個月奶

我小朋友都係唔食糊、粥,鍾意食粒粒飯,慢慢會愈食愈好,到時對奶需求自然減少,食少左奶就慢慢會減產架喇
baby彤
|
第一胎,15個月來M,餵到4歲兩個月,尼胎e+11個月,仲沒來,希望唔好甘早來,唔鐘意M巾痴住屁屁個感覺😀
newspaperhang
|
產後4個月黎m,餵到27M,有左第二胎流啡所以被迫停。
黎m 期間會少dd 奶,飲返多d 水、休息多d,奶量都夠食架,唔需要咁擔心
wy_yen
|
正常,我之前連住餵3個,果時中間加埋先嚟得10次m
每個都大約餵到一年多先嚟第一次,之後又隔幾個月先嚟一次。。。到開始一個月一次時,又有咗咁,所以餵人奶,初初嚟m都唔會咁快準時
CS_HON
|
上胎10個月,今胎未知,而家先5m, 如果M come, 會少左奶ga
貧窮媽媽
|
我仔返n 班我先嚟
castle100
|
回覆 41009022009 的帖子

我e+仲人奶緊!因為阿女唔食奶粉!想介奶、又驚介唔到!e+晚晚要食夜奶(埋身)!
feifei_baby
|
baby彤 發表於 18-11-11 15:27
第一胎,15個月來M,餵到4歲兩個月,尼胎e+11個月,仲沒來,希望唔好甘早來,唔鐘意M巾痴住屁屁個感覺&#1285 ...

想請教下,餵到4歲果時係點停的,我果個3歲9個月,仲未有跡象會停... 佢果種熱愛我想像唔到佢肯停....