今日男性朋友生日,唔知送咩禮物好?

ru_663th
|
平時女性朋友生日,好快想到送什麼禮物。
但今次是男性朋友(認識半年)。
第1次同他搞生日(除生日蛋糕, 行街食晚餐),我想不倒男人要咩禮物最適合?(不須太貴)
,請教路。謝。
Sumyeema1
|
ru_663th 發表於 18-11-11 09:02
第1次同他搞生日(除生日蛋糕, 行街 ...

銀包、呔……
ru_663th
|
Sumyeema1 發表於 18-11-11 09:05
銀包、呔……

銀包?較早他自己買左。
呔?對方不是斯文男性,不適合
bbkq
|
藍芽耳機,
ilovematthew
|

有幾friend 先,普通男性朋友我覺得唔駛送,請食餐飯都ok啦
FJmom    發表於 18-11-11 11:43
siuballball
|
普通朋友就請佢食餐飯算
I9528
|
牛仔褲用嘅皮帶
Poyau
|
ru_663th 發表於 18-11-11 09:10
銀包?較早他自己買左。
呔?對方不是斯文男性,不適合

皮帶?
究竟我是誰
|

咩關係?普通朋友?唔送喇,請食飯好了。曖昧中?就要投其所好,花點心思
FJmom    發表於 18-11-11 11:44
basketboy
|
外套
chengcheung
|
a kiss
FJmom    發表於 18-11-11 11:44
jacky1666_hk
|
Sumyeema1 發表於 18-11-11 09:05
銀包、呔……

我覺得好私人,吾係另一半,吾好送呢兩樣。
jacky1666_hk
|

吾係發展中,食餐飯已經好夠。
bosch
|
請食飯咪得囉。

想追佢就食飯加表白。
Sumyeema1
|
究竟我是誰 發表於 18-11-11 09:45
咩關係?普通朋友?唔送喇,請食飯好了。曖昧中?就要投其所好,花點心思
...

係喔,我睇錯咗男朋友……

樓主,識咗半年男性朋友,要幫佢攪生日會?
Sumyeema1
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-11 10:05

我睇錯咗題,以為係男朋友。
Vinccy
|
jacky1666_hk 發表於 18-11-11 10:05

認同,識半年請食飯我覺得已經很夠表達友情了
crystal媽咪
|

我有送過筆、火機、銀包、呔、襯衫。
之前有人話如果從後面嗰三樣,如唔係男女朋友好容易令人誤會
魚兒小寶貝
|
普通朋友請食飯已夠
野原美冴
|
普通朋友,食餐飯,頂多加個蛋糕,就夠哂啦。送埋禮物真係做多左,容易比本人誤會、佢老婆或女朋友誤會係咪想發展。除非你自己真係想發展啦