我討厭做活動搞手

C.yan110
|
小妹覺得係一班朋友裡面,總要有人擔當搞手呢個角色,我5介意去做,只係係whatsapp gp度問,總有d人係5應機,呢下真心5知佢地想點?。。。去5去應一聲好難? 又話冇人搞活動,有人搞又5應。。。真係好難做人同好心淡,家下都冇再點搞活動了。。。
good_pig
|
C.yan110 發表於 18-11-11 09:54
小妹覺得係一班朋友裡面,總要有人擔當搞手呢個角色,我5介意去做,只係係whatsapp gp度問,總有d人係5應機 ...

x 2

我攪過家族旅行,問果時又話平平地好,之後又話房細,佢又唔知當地物價係點

平時朋友食飯又係,十問九唔知,又話是但,無所謂,我揀完又彈三彈四黑面,食日本鐵板燒又話點解日本嘢唔係食刺身

仲未計遲到,冇帶錢又冇payme...迫人響車站接佢,自己揾唔到間餐廳發老氣,又或者比埋openrice link都話貴果d人.....
木土土
|
小妹覺得係一班朋友裡面,總要有人擔當搞手呢個角色,我5介意去做,只係係whatsapp gp度問,總有d人係5應機 ...

若係大group,唔應果d當佢唔join la。
若係細group,直情指名道姓叫佢答
good_pig
|
唔好意思,我長氣左
good_pig
|
木土土 發表於 18-11-11 09:58
若係大group,唔應果d當佢唔join la。
若係細group,直情指名道姓叫佢答

我而家係整個表比大家填,唔填唔表態就算,唔駛三顧草蘆卦

2018聖誕聚會
日期: 12月6日
時間: 1830
地點: openrice link
人數:
1. good pig
2. 木土土

當然總有人唔識填,無啦啦答 *我去*
Wild_Lady
|
唔覆嘅人咪 ignore 佢唔好預佢,我先唔會嘥時間去應付呢啲人。
wcpcelia    發表於 18-11-12 15:54
野原美冴
|
唔覆即係唔去,不是common sense嗎?
worthy
|
回覆 C.yan110 的帖子

係架! 一個group十幾人, 出咗個提議大家聚下, 完全無反應. 有時真係覺得幾無癮.真係好羨慕有D人成日 (差不多個個星期總有, 兩次) 見佢响社交網站分享一大班人嘅活動, 好想知道係邊個咁叻call到咁多人.
good_pig
|
野原美冴 發表於 18-11-11 10:05
唔覆即係唔去,不是common sense嗎?

都唔係架,有人可以48小時先上水
good_pig
|
worthy 發表於 18-11-11 10:06
回覆 C.yan110 的帖子

係架! 一個group十幾人, 出咗個提議大家聚下, 完全無反應. 有時真係覺得幾無癮.真係 ...

我有一group 係好快的,網友識嘅
Mooskha
|
十分認同 我以前都有做搞手 安排gathering 我有d friend 好奇怪 一定等人地覆左佢先覆 得就得 唔得就唔得 真心唔明白
mickeywinnie3
|
我有D朋友,秒速no no no 更心淡
good_pig
|
Mooskha 發表於 18-11-11 10:21
十分認同 我以前都有做搞手 安排gathering 我有d friend 好奇怪 一定等人地覆左佢先覆 得就得 唔得就唔得 ...

有d人係睇有冇其他活動,冇先去呢個..

有個frd老婆係咁,永遠到果日先後join
LOVEJELLY
|
good_pig 發表於 18-11-11 10:28
有d人係睇有冇其他活動,冇先去呢個..

有個frd老婆係咁,永遠到果日先後join

之前試過有人就係咁,永遠有活動佢係最尾嗰個答,等哂人回覆先,仲要次次答你……好呀!不過未確定住到時再覆呀!我哋諗佢係最後無人約無活動先join我們
sangria
|
有d人係唔回應嘅,跟住大部份人約好時間地點佢地就飛一句出嚟,話佢唔食d咩或者果日唔得etc. 咁,就佢又唔係,唔理佢又唔係。

tansyneko
|
搞一次就知谷內D人咩料,想JOIN定口痕得閒飲茶,見唔對路根本無需繼續做搞手
good_pig
|
LOVEJELLY 發表於 18-11-11 10:49
之前試過有人就係咁,永遠有活動佢係最尾嗰個答,等哂人回覆先,仲要次次答你……好呀!不過未確定住到時 ...

唔想去就咪黎啦,成日當人牙簽
hahaha1231
|

我都係甘話
叫我搞, 搞完又
有d人仲要嘰嘰吉吉
又呢樣又嗰樣
hahaha1231
|
good_pig 發表於 18-11-11 10:01
我而家係整個表比大家填,唔填唔表態就算,唔駛三顧草蘆卦

2018聖誕聚會

good wor
CYT0408
|
私底下同最熟一兩個夾好,再send出來。
出席到就去,唔得就下次。
反正點約都唔會齊。
wcpcelia    發表於 18-11-12 15:54
魚兒小寶貝    發表於 18-11-11 11:59