自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tingting2200 發表於 18-11-12 13:11
最煩係有D人一直都唔覆,以為佢唔去冇預佢,到臨1, 2日先話join,果下真係好谷氣,唔理佢又唔得,因為事實 ...

就係, 真係好5明點解D人要咁樣...
有時D人冇覆冇預佢, 佢突然係個日又會出現左... =.="

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

不嬲都係難做!
做到慶咪鬼做,有人攪咪支持下,無人攪自己happy.
廢時徙心機,勞氣

珍珠宮

Wild_Lady 發表於 18-11-11 10:02
唔覆嘅人咪 ignore 佢唔好預佢,我先唔會嘥時間去應付呢啲人。

我做左N年同學會活動攪手, 次次都有人唔表態出席, 但到最後活動當天無啦啦出現, 因食物都預人頭的, 場地都預人數, 影響了其他人

呢D係自私自我中心行為

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

佢唔答唔應就當佢唔去。
公司約team lunch 都係咁啦。

最好寫清楚幾時之前覆,到左deadline 咪整個recap 邊d人去,加埋免責聲明如果漏左請出聲。

男爵府

小詠 發表於 18-11-12 14:46
我做左N年同學會活動攪手, 次次都有人唔表態出席, 但到最後活動當天無啦啦出現, 因食物都預人頭的, 場地都 ...

咪就係囉!
我結婚個時又係咁, 我問好曬邊個會黎先派帖, 都廢事炸D 5想黎既人, 預好曬圍數編好曬座位表, 個日冇啦啦黎幾個原先冇覆我會黎既人... 雖然話有預多些少圍數啫, 咁樣又好話我5比佢地同識個班人一齊坐... 吹脹, 咁又嬲嬲地我...

珍珠宮

C.yan110 發表於 18-11-12 14:58
咪就係囉!
我結婚個時又係咁, 我問好曬邊個會黎先派帖, 都廢事炸D 5想黎既人, 預好曬圍數編好曬座位表, 個 ...

你都算好好人, 我識有個舊同學, 我明明講唔出席她婚宴, 我仲提早請佢食飯當慶祝, 點知她仍寄帖比我, 話收到唔去都要比300

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

小詠 發表於 18-11-12 15:00
你都算好好人, 我識有個舊同學, 我明明講唔出席她婚宴, 我仲提早請佢食飯當慶祝, 點知她仍寄帖比我, 話收 ...

擺明老屈~
我就5中意做到咁... 我覺得係要請D好FD同真心想黎祝福我既人...
你夾硬令人好反感~
其實結一次婚真係令人睇到好多野... 屋企人, 朋友...

伯爵府

soda903 發表於 18-11-12 00:14
我都好怕D人扭屎忽花,去就一句,唔去就一句,干干脆脆嘛!

無錯
問又唔應機真係好黑人憎

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至