膽固醇請教

jojo1234
|
各位JM, bodycheck發現膽固醇指標偏高,想搵醫生跟進,普通家庭醫生可以嗎?還是要搵專科?是否心臟科?有介紹嗎?thank you
alima
|
揾普通家庭醫生睇睇先
jojo1234
|
alima 發表於 18-11-11 12:51
揾普通家庭醫生睇睇先

收到,吾該
CandyJN
|
jojo1234 發表於 18-11-11 12:40
各位JM, bodycheck發現膽固醇指標偏高,想搵醫生跟進,普通家庭醫生可以嗎?還是要搵專科?是否心臟科?有 ...

醫生都係開降胆固醇藥比你,因我之前都係胆固醇高除胆固醇高外我還有心肌肥大,而家我服食白藜蘆醇佢有降胆固醇外還可以抗凝血,加上佢唔係藥唔人有副作用!
jojo1234
|
CandyJN 發表於 18-11-11 15:29
醫生都係開降胆固醇藥比你,因我之前都係胆固醇高除胆固醇高外我還有心肌肥大,而家我服食白藜蘆醇佢有降 ...

supplement?
mercurycc
|
搵家庭醫生都得,
高幾多呀?
如果唔係遺傳,先試下做運動,
食燕麥,介下口。
CandyJN
|
jojo1234 發表於 18-11-12 10:15
supplement?

Yes!
CandyJN
|
CandyJN 發表於 18-11-12 10:25
Yes!

我食開白藜蘆醇唔係藥丸係懸浮凝胶
什麼是懸浮凝膠技術?

AGEL營養素都是以離子和膠狀分子形式存在,膠狀分子直徑約4-7毫米,帶負電 (離子),在液體中呈懸浮狀。遇到AGEL營養素後,身體會將之視為正常健康體液,讓營養素能夠馬上通過嘴巴、喉嚨和食道的敏感黏膜,直接進入血液中達到幾近100%吸收!
木糠布甸狗
|
可以見咗家庭醫生先,我同事之前都試過咁樣,依家佢間唔中都有食三哥嗰隻破壁靈芝孢子幫手控制下
luvkaka
|
jojo1234 發表於 18-11-11 12:40
各位JM, bodycheck發現膽固醇指標偏高,想搵醫生跟進,普通家庭醫生可以嗎?還是要搵專科?是否心臟科?有 ...

高幾多? 唔太高都唔洗跟進
pig-mum
|
CandyJN 發表於 18-11-11 15:29
醫生都係開降胆固醇藥比你,因我之前都係胆固醇高除胆固醇高外我還有心肌肥大,而家我服食白藜蘆醇佢有降 ...

請問那裡買白藜蘆醇?
點食法?
CandyJN
|
pig-mum 發表於 18-11-13 21:19
請問那裡買白藜蘆醇?
點食法?

私訊