1歲扶住企時對腳外翻有冇問題?

campbell
|

企得差,大腿冇咩力,可能平時練得唔夠多,同埋對腳企時外翻,點解咁?有冇問題架?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babynetnet
|
同健康院講!
caryfox    發表於 18-12-1 00:49
sasatt
|
我覺得要睇下醫生
campbell
|
babynetnet 發表於 18-11-11 12:45
同健康院講!

健康院d姑娘淨係叫話練多d,淨識閙,冇實質建議,見你幾分鐘就趕你走,一d都幫唔到我
campbell
|
sasatt 發表於 18-11-11 12:50
我覺得要睇下醫生

有冇話睇咩科?係咪普通兒科?
Sumyeema1
|
campbell 發表於 18-11-11 12:53
健康院d姑娘淨係叫話練多d,淨識閙,冇實質建議,見你幾分鐘就趕你走,一d都幫唔到我
...

再觀察下,始終剛剛行路,企不穩。
campbell
|
Sumyeema1 發表於 18-11-11 12:55
再觀察下,始終剛剛行路,企不穩。

其實由佢9個起每日都有練下企30分鐘,可能唔夠,又唔識爬,搞到依家咁
新用戶
|
試吓比bb喺d硬地度企/行,觀察多小小時間都係咁就睇醫生
JoanC
|
campbell 發表於 18-11-11 12:57
其實由佢9個起每日都有練下企30分鐘,可能唔夠,又唔識爬,搞到依家咁
...

依家好似唔少小朋友都唔識爬,一開始就係行同企,身邊幾個都係咁,識過格格要佢爬,都係爬唔到。
love2talk
|
campbell 發表於 18-11-11 12:57
...

9個月,d骨都未硬未夠力,會唔會太早呀?

campbell
|
love2talk 發表於 18-11-11 14:13
9個月,d骨都未硬未夠力,會唔會太早呀?

依家一歲了
love2talk
|
campbell 發表於 18-11-11 14:18
依家一歲了

我個兒科醫生叫我一歲後先比仔女開始學行。
campbell
|
love2talk 發表於 18-11-11 14:20
我個兒科醫生叫我一歲後先比仔女開始學行。

唔係要佢行,係想佢企到先
love2talk
|
campbell 發表於 18-11-11 14:21
唔係要佢行,係想佢企到先

其實如果個b係自己夠力起身扶住嘢企,我係覺得ok的。
campbell
|
love2talk 發表於 18-11-11 14:30
其實如果個b係自己夠力起身扶住嘢企,我係覺得ok的。

未試過自己起身企,每次都是我們扶佢在sofa邊企一陣
我要做媽媽
|
可能系啱開始學行,我覺得慢慢矯正佢就冇問題喇
brindlewin
|
campbell 發表於 18-11-11 12:42
企得差,大腿冇咩力,可能平時練得唔夠多,同埋對腳企時外翻,點解咁?有冇問題架?

綠色是啥料子?
campbell
|
brindlewin 發表於 18-11-11 14:49
綠色是啥料子?

硬地
ngaiiii
|
我bb之前學企又係咁外翻,我之前都好擔心,但等佢自己識企又唔覺了
campbell
|
ngaiiii 發表於 18-11-11 15:06
我bb之前學企又係咁外翻,我之前都好擔心,但等佢自己識企又唔覺了

幾大學企啊?每人練幾耐呢?