雙11天猫超市

babyjarjar
|
有冇人知道天猫超市免運費寄港係點樣收貨架?送上門定自取架呢?趁今日1111買左好多tide洗衣液啊,見距免運費。
doughnut_cyc
|
babyjarjar 發表於 18-11-11 14:58
有冇人知道天猫超市免運費寄港係點樣收貨架?送上門定自取架呢?趁今日1111買左好多tide洗衣液啊,見距免運 ...

可以送上門,不另收費

btw,你用唔用到天貓買199減35?我尋晚按入去見到減到,因未俾錢張單自動取消,依家重新再拍冇左減35
oran04
|
doughnut_cyc 發表於 18-11-11 15:17
可以送上門,不另收費

btw,你用唔用到天貓買199減35?我尋晚按入去見到減到,因未俾錢張單自動取消,依 ...

再攞券
c.vieri
|
買過一次天貓超市,送貨上門係完全唔會打電話通知 如果無人收貨,我估可能就咁直接放門口就算。

Poyau    發表於 18-11-11 17:07
yanmi2003
|
c.vieri 發表於 18-11-11 15:22
買過一次天貓超市,送貨上門係完全唔會打電話通知 如果無人收貨,我估可能就咁直接放門口就算。

...

咁大件事唔通知,咁我一定放門口,點算
|
oran04 發表於 18-11-11 15:19
再攞券

剛剛再搶劵,delete 哂啲貨重新再拍過,去到結算都係唔識減
csc_cherry_chan
|

...

吓……
我仲諗住買添,
個個返工返學,
未必有人係屋企,
可唔可以指時間送?
|
doughnut_cyc 發表於 18-11-11 15:31
剛剛再搶劵,delete 哂啲貨重新再拍過,去到結算都係唔識減

我終於知道發生咩事,因為我尋晚未俾錢被取消訂單,今日重新再拍果件貨並不是雙11狂歡價,所以冇得一齊計 199-35 優惠 蝕左好多添...
zipzip23
|
喺天貓超市訂過幾次貨,每次送貨嚟屋企前都會先打電話喎
c.vieri
|
yanmi2003 發表於 18-11-11 15:29
咁大件事唔通知,咁我一定放門口,點算

我都無諗過佢會連電話都唔打過就直接襟門鐘 咁岩係屋企未出門口咋
babyjarjar
|
doughnut_cyc 發表於 18-11-11 15:17
可以送上門,不另收費

btw,你用唔用到天貓買199減35?我尋晚按入去見到減到,因未俾錢張單自動取消,依 ...

有啊,依家都仲用到
c.vieri
|
csc_cherry_chan 發表於 18-11-11 15:39
吓……
我仲諗住買添,
個個返工返學,

用果個咩4方快遞送

個送貨員仲好似覺得點解要打電話通知你,預左你實有人收貨
sjnl43
|
c.vieri 發表於 18-11-11 15:56
我都無諗過佢會連電話都唔打過就直接襟門鐘 咁岩係屋企未出門口咋
...

佢地超多單,邊咁好服務, 試過有次搬屋, 師傅早成個幾鐘, 好無禮貌咁吓你唔係屋企

佢個次黎掉低紙皮箱係走廊, 運輸哥哥哥早送院早收工
c.vieri
|
sjnl43 發表於 18-11-11 16:03
佢地超多單,邊咁好服務, 試過有次搬屋, 師傅早成個幾鐘, 好無禮貌咁吓你唔係屋企

佢個次黎掉低紙皮箱係走 ...

我都估如果無人佢地真係就咁放門口就自,所以我都唔會再係天貓買野,一陣收唔到盞搵野黎攪
sjnl43
|
c.vieri 發表於 18-11-11 16:07
我都估如果無人佢地真係就咁放門口就自,所以我都唔會再係天貓買野,一陣收唔到盞搵野黎攪
...

放門口返而無事, 街坊一般好好, 唔會亂攞, 試過有次過晒咩傷11/12 致買

夠胆覆返黎揾唔到貨喎, 貨款運費比晒,損失成5百蚊

我自此傷11致農曆年, 都香港買野算, 激死無人可憐
Poyau
|
doughnut_cyc 發表於 18-11-11 15:43
我終於知道發生咩事,因為我尋晚未俾錢被取消訂單,今日重新再拍果件貨並不是雙11狂歡價,所以冇得一齊計 ...

原來如此 再揀吓有無狅歡價啲貨啱
cattz288
|

...

上門前有call喎!
c.vieri
|
cattz288 發表於 18-11-11 17:11
上門前有call喎!

我果次係無
|
Poyau 發表於 18-11-11 17:09
原來如此 再揀吓有無狅歡價啲貨啱

重新執過張單,終於用到 199-35 喇,最後經 tap n go 付款有多三十蚊回贈
Poyau    發表於 18-11-13 09:55
meiyip
|
cattz288 發表於 18-11-11 17:11
上門前有call喎!

之前買過幾次都有call, 係最近10月份買過1次,就冇call, 就咁放咗係屋企門口