感恩,終於有工返了

blinknogood
|

Deleted
333s    發表於 18-11-24 22:30
小星星1
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:13
一直覺得冇工冇錢冇安全感,聽大家的意見,認真去找工作,今個月終於開始返工了

冇做嘢10幾年,雖然有家用 ...

管理層?40k ,十年冇做嘢已經很好了!
Mary媽咪
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:13
一直覺得冇工冇錢冇安全感,聽大家的意見,認真去找工作,今個月終於開始返工了

40k 唔係算好好
係已經好好
恭喜晒
blinknogood
|
小星星1 發表於 18-11-11 15:15
管理層?40k ,十年冇做嘢已經很好了!

管理層?也算是。13年冇做嘢了,我也覺得好好,好感恩
wcpcelia    發表於 18-11-11 18:24
小星星1
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:18
管理層?也算是。13年冇做嘢了,我也覺得好好,好感恩

珍惜
blinknogood
|
Mary媽咪 發表於 18-11-11 15:17
40k 唔係算好好
係已經好好
恭喜晒

好多謝你,原來職場上對上了年紀的人士也有需求的,大家放膽出去揾工啦,我們未必會輸俾後生女的
blinknogood
|
小星星1 發表於 18-11-11 15:20
珍惜

知道,我會好好珍惜
小星星1
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:21
知道,我會好好珍惜

大家加油
cinda72.
|

其實係架,只要你有經驗,有能力,入5未必搵唔到野做
我自問如果唔做本行去搵野做,搵份工3萬應該唔難,咁就當然唔係bk文員啦
BBJOJO    發表於 18-12-18 23:00
blinknogood
|
cinda72. 發表於 18-11-11 15:25
其實係架,只要你有經驗,有能力,入5未必搵唔到野做
我自問如果唔做本行去搵野做,搵份工3萬應該唔難,咁 ...

仙姐,你點同呢?你多才多藝,人面又廣
cinda72.
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:27
仙姐,你點同呢?你多才多藝,人面又廣

我都係普通人一個啫,只係比較8卦
你既經驗,唔係任何人可以輕易取代,所以順利搵到好工
其實入5都仲可以做好多野,而且小朋友大左,可抽出黎既時間多左,展開下半生既另一人生,係時候架啦
jojobbmum
|

我冇做野10年,兩年前搵返,
差幾年入5,你好鼓勵到我,我諗住做到55!
BBJOJO    發表於 18-12-18 23:00
newspaperhang
|
恭喜
blinknogood
|
jojobbmum 發表於 18-11-11 15:33

我冇做野10年,兩年前搵返,
差幾年入5,你好鼓勵到我,我諗住做到55!

好,我打算做到56,阿囡大學畢業,我就退休,大家一起加油
tansyneko
|
lilysun123
|

好叻女
jojobbmum
|
blinknogood 發表於 18-11-11 15:35
好,我打算做到56,阿囡大學畢業,我就退休,大家一起加油

我是等細囡上大學就退休,
我大囡下年大學畢業啦,
我地要keep 住要 in, 要fit, 又update,
我唔鐘意有D人成日話自己老啦,越諗越老,
我鍾意think positive, 氹吓自己,感染家人多些 happy moments。
大家加油!
littlefunpig
|
邊一行?隔咁耐都仲keep到個pay又幾好喎!
athruzala
|

iris23407
|

叻!