自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

云云 發表於 18-11-12 08:26
想改善既話,b6改到最貴,開多條最平車費線去新田購物城,全部一個不漏走哂,冇人去東沖啦。
而家區區都有 ...

除珠海人多,
其實更多係經珠海入境香港嘅內地人
野雞旅行團
因為珠海人,多極有限。

既然D入境香港的旅客係觀賞大橋順道入東涌。
當景點咁,好似鼓浪嶼咁,提前預約囉,
我覺得不失為一個好提議

因為金巴本身就不設企位

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

千千萬萬 發表於 18-11-12 04:08
very good idea..最起碼山頂應該開兩間萬寧一間百佳,港島區要增開呢D連 ...

咁不如萬寧超市等返珠海澳門開多d分店當幫下東涌居民啦

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cattz288 發表於 18-11-11 17:13
新c坑! 無辦法

X 2

是會自然調節的, 啲人會返去講人又多,冇地方行,時間又長,漸漸就少人過來了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesister 發表於 18-11-12 04:07
之前又鬧人流少大白象,而家多人要限制,香港人好難服侍

見到示威者叫遊客走真係好無禮貌
不如好似威尼斯咁嚴禁坐臥喇!

放下自在

珍珠宮

好老婆 發表於 18-11-11 16:54
政府似乎好滿意旅客人數的增加,但就突略了旅遊質素、市民的生活質素,過多人口制做了人患,產生好多問題, ...

剛睇東張西望,我覺得政府可以用另一行政手段去解決這問題。
東涌爆滿旅客的其中一個原因是很多走法律漏洞的旅行團,把旅行團改為自稱自由行,再由一個國內導遊領隊帶。其實政府有心解決,可以利用出入境條例的行政手段去解決。首先安排警方及入境處人員在現場把懷疑的國內領隊進行調查,可以用懷疑導遊在港非法工作的理由,先帶返警署扣查3-4小時,之後可以無條件釋放。然後入境處把懷疑導遊列入不受歡迎人物,禁止一年內再入境(反正香港政府有權拒絕任何非香港居民入境,亦不用作任何解釋)。以後也沒有人敢來香港作非法導遊。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

無可能,如果外國限制香港去當地旅行人數,咁你會有咩反應?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

公爵府

2018復活節勳章

好多係一日遊,時間緊迫,唔會浪費時間出市區。
响口岸區開間特大萬0 好過啦,佢哋出境時去買仲方便慳時間,咁先係一家便宜兩家著,唔使同市民逼。

講話分流出市區的垃圾真係個腦生响pat pat 度

子爵府

OforOsaka 發表於 18-11-11 22:40
應該要整唔同的直車去港九新界各區、例如太古城、杏花村、南區、馬鞍山、九龍城、荃灣、屯門碼頭、黃埔花園 ...

你話住寶雲道、山頂同西半山班高官肯唔肯?

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

peonica 發表於 18-11-13 18:01
好多係一日遊,時間緊迫,唔會浪費時間出市區。
响口岸區開間特大萬0 好過啦,佢哋出境時去買仲方便慳時間 ...

香港終於有註明新地標,萬0
第一次發現原來香港係靠萬0帶旺旅遊經濟發展

公爵府

2018復活節勳章

maggie196 發表於 18-11-13 18:18
香港終於有註明新地標,萬0
第一次發現原來香港係靠萬0帶旺旅遊經濟發展
...
你而家先知,太遲。旅客必去,仲要指定買埋萬0膠袋。
萬0同屈人寺開同一條街,屈人寺永遠拍烏蠅,明明貨源一樣係正貨。

侯爵府

好老婆 發表於 18-11-11 16:54
政府似乎好滿意旅客人數的增加,但就突略了旅遊質素、市民的生活質素,過多人口制做了人患,產生好多問題, ...

你的方法都没有對症下药。
一日游即日來回,不需住酒店,你的規定對他他們完全無効

珍珠宮

回覆樓主:

搵工,一定識搵屈人寺

首頁

尾頁

跳至