網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

平平常常 發表於 18-11-28 21:22
我已經講左,靚蝦王,就是最下面那款。上面那兩款分別是聖禾靚蝦王和信鮮靚蝦王。

雙十一期間可以,現在 ...

謝謝解答,希望雙12都會有優惠同可以送來香港啦

珍珠宮

朱朱bb 發表於 18-11-28 09:37
我剛買左綠色,都好多白點,我驚會好快有蟲,所以呢排日日煮飯,米係香,飯係好食既
...

本來一般冬天天氣比較乾燥,大米比較耐放。但是今年11月23日開始氣候換檔,氣候傾向寒濕,不利大量大米長期存放,所以我買米都有一些顧忌。

其實我覺得不會生蟲啦,一般都是生谷牛。除非是一個星期煮一餐之類,不過可以買2.5公斤包裝的呀。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

平平常常 發表於 18-11-27 22:25
看你的照片,五常稻花香的新米不應該這麼多白點的呀。不知道是否品種純度的問題。我去年雙十二買的柴火綠 ...

你都好熟D 米性質.... 我影果D 是五常大米(金色包裝...2018新米), 我覺得有D似是溝左舊米.... 或者好似你話, 佢地今年收穫唔好, 影響質量....
Stay Hungry , stay foolish !!

伯爵府

開心吸收勳章

平平常常 發表於 18-11-28 21:22
我已經講左,靚蝦王,就是最下面那款。上面那兩款分別是聖禾靚蝦王和信鮮靚蝦王。

雙十一期間可以,現在 ...

我研究緊今晚應該點淘至係最抵,我發覺最下面個款似乎無得送香港,如果無得送香港,我就唯有買聖禾

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今次雙12喺天貓買米送唔送香港㗎?

首頁

尾頁

跳至