網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

大pat豬媽 發表於 18-11-13 06:32
請問有無最低消費?係咪買十蚊嘢都免運費送上門?thx!

我買左一包粟米腸8.6人仔,真係包郵送上門,今日收貨

......

伯爵府

回覆樓主:

雙11凌晨落單 剛收到了

子爵府

回覆樓主

今早已見4px派件中,依家仲未到

珍珠宮

真係好抵!
那包黃色靚蝦王10公斤90元一包,11號零時還買一送一,再減10元,即是80元買到20公斤不錯的油粘米!如果再湊夠199減35,就更抵。

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 平平常常 的帖子

請問—米的質量如何?
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

珍珠宮

Sweet@family 發表於 18-11-13 20:12
回覆 平平常常 的帖子

請問—米的質量如何?

我在香港買不到這個質量的油粘米。靚蝦王系列是太糧集團的高端產品線,黃色款是高端線裡面的入門級。南方人吃油粘米一般都容易接受,北方人則難說。

如果是幾年前沒有京東和天貓超市,能夠在香港買到這個米我已經滿意。

不過,問題是10公斤不是真空包裝,如果米的消耗慢的話,怎麼保存是個問題。

子爵府

虎到金來勳章

missparent 發表於 18-11-12 22:04
啱啱收貨,比老公見到!

好食? 見你買甘多,唸住買黎試下。
無晒貨

男爵府

好媽媽勳章

平平常常 發表於 18-11-13 17:50
真係好抵!
那包黃色靚蝦王10公斤90元一包,11號零時還買一送一,再減10元,即是80元買到20公斤不錯的油粘 ...

我只買左2包5Kg靚蝦王,我好鍾意食飯,但好小煮飯 ,10kg 必定食到生蟲,我買香港米,連8kg都唔敢買呀,所以貴小小都冇辦法,請問靚蝦王點分級數?

珍珠宮

朱朱bb 發表於 18-11-13 22:08
我只買左2包5Kg靚蝦王,我好鍾意食飯,但好小煮飯 ,10kg 必定食到生蟲,我買香港米,連8kg都唔敢 ...

靚蝦王系列品質最前列的應該是你吃過的經典、西關,這些都是廣東產的。

按顏色排的話,由上到下應該是紅色、橙色、再到黃色。

白色的聖禾和黃色的信鮮,口感應該差不多,屬於這個系列裡面入門級別,前者是廣東產,後者是廣西產。現在這個價格還免費包郵到港,無論是10公斤還是5公斤,都很抵食。如果人多吃得動的話,10公斤裝是超值了。做煲仔飯一流。

我現在早餐都煲粥,這樣會消耗快一些,哈。

子爵府

虎到金來勳章

purpletwinstar 發表於 18-11-12 22:51
今日買是否免費到香港

最後是11月13日

子爵府

princessgw 發表於 18-11-13 22:00
好食? 見你買甘多,唸住買黎試下。
無晒貨

我覺得好好食,唔太油。香港都有得買,我有食開,不過係85g. 見佢有20g包裝,又有折,即刻入貨。

啱啱見到仲有貨!

男爵府

好媽媽勳章

平平常常 發表於 18-11-13 23:12
靚蝦王系列品質最前列的應該是你吃過的經典、西關,這些都是廣東產的。

按顏色排的話,由上到下應該是紅 ...

謝謝你,我本來想再買西關的,但京東買了綠色柴火後,再訂要付運費,天貓就只有小量米可免運香港,好彩還有信鮮

天貓好慢,我見其他人好快,我11號拍,2包米分左2張單,其他野又1張單,宜家在分楝中心,唔幾時到

複式洋房

回覆樓主:

兩袋10kg米,兩包麵,63.8

複式洋房

平平常常 發表於 18-11-13 17:50
真係好抵!
那包黃色靚蝦王10公斤90元一包,11號零時還買一送一,再減10元,即是80元買到20公斤不錯的油粘 ...

好簡單,購物車加兩包靚蝦王,兩包9.9搭單嘅麵,嗰米前兩分鐘第二件0元,再用199-35券,搞掂

男爵府

好媽媽勳章

janeau1 發表於 18-11-14 00:32
好簡單,購物車加兩包靚蝦王,兩包9.9搭單嘅麵,嗰米前兩分鐘第二件0元,再用199-35券,搞掂
...

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 平平常常 的帖子

多謝🙏我已經分兩單訂五包10kg
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 janeau1 的帖子

好勁呀,點解米可以甘平?

男爵府

朱朱bb 發表於 18-11-13 22:08
我只買左2包5Kg靚蝦王,我好鍾意食飯,但好小煮飯 ,10kg 必定食到生蟲,我買香港米,連8kg都唔敢 ...

生蟲問題,你可以試下把米入樽。我都係兩個人少煮飯,我都係跟人學。平時留定d大飲品膠樽,開米就即時入晒樽。未試過生蟲。

男爵府

好媽媽勳章

missvivi 發表於 18-11-14 09:08
生蟲問題,你可以試下把米入樽。我都係兩個人少煮飯,我都係跟人學。平時留定d大飲品膠樽,開米就即時入晒 ...

1.25汽水樽嗎?10kg大約要幾多樽

男爵府

朱朱bb 發表於 18-11-14 09:11
1.25汽水樽嗎?10kg大約要幾多樽

我平時用3個樽裝晒5公斤,仲有位剩。不過我d樽係方身的綠茶樽,好似有2公升。今晚再睇下先。剛剛公司開party有呢d果汁樽我都有留,用黎裝米,豆,穀物都好好。

我都係上網跟人學的:
http://oniyomeryori.blogspot.com/2015/12/blog-post_3.html?m=1

首頁

尾頁

跳至