藍地返幼稚園

monicalee888
|
可能會由元朗搬去藍地,阿女而家返緊元朗N班,請問如果藍地返N班及k班(想要有學券的)又有校車的可以選擇邊間好嘅學校?thx
penbeggar
|

https://www.schooland.hk/kg/wellcome

藍地有宏廣國際幼稚園,聞不錯,但我自己沒報,截止日期太早了,我沒留意上。
bearbear0611
|

藍地只有宏廣(私校) 資助的, 如要近就選兆康

|
bearbear0611 發表於 18-11-12 16:42
藍地只有宏廣(私校) 資助的, 如要近就選兆康

想找有學券的好學校,兆康邊間好?係咪田家炳?
bearbear0611
|

兆康兩間都叫田家炳, 保良局田家炳係熱門 (保田), 但只有半日班。學術較好, 啲人覺得上保良局小學易啲, 如要叩門方便啲, 亦有人話冇關係, 實際就唔清楚 (小學70校網, 最HIT幾間學校係4間保良局小學)

另一間仁愛堂田家炳好似都不錯

你可以自己再爬下文了解多啲呢兩間學校
|
bearbear0611 發表於 18-11-13 12:05
兆康兩間都叫田家炳, 保良局田家炳係熱門 (保田), 但只有半日班。學術較好, 啲人覺得上保良局小學易啲, 如 ...

Thank you so much
sorainbow
|
先讀n班, 再轉另一間k1
penbeggar
|
N班不要選錯,有時對K有影響的,像我當時放棄了屯門碼頭那家N,結果今年K時選的了上午班,因該校優先給N直升,我連面試機會都沒有。