已有一個小朋友

som
|
考慮緊生定唔生多個小朋友?
大家家庭多數都係一個小朋友?
Cateye8888
|
一個夠
教功課教到火爆
pomanlife
|
som 發表於 18-11-11 21:59

身邊不小朋友或仔女同學仔都大多兩至三個
happybebebe
|
睇經濟同邊個湊、湊唔湊到

曈曈媽咪
|
我家有2個,仲有一個係肚度
wcpcelia    發表於 18-11-12 14:58
MeowMuiMui123
|
我一個,夠了。
APIGMA    發表於 18-11-11 23:49
APIGMA    發表於 18-11-11 23:49
李露眉
|
我諗一半半

阿女k3班入面有兄弟姊妹,一半半
花生油子
|

我有一個fd,,兩公婆都鐘意小朋友,,生左6個 仲要冇工人。自己湊。我真心覺得佢超勁
wcpcelia    發表於 18-11-12 14:58
capricornbb
|
我好鍾意小朋友,但生完出來,現實考慮,都係一個夠。
OforOsaka
|
小朋友快五歳。

頭三年好想再生一個、但上左K1後開始甩身。
K2開始要做功課、忙到癲左、決心唔會再生。兩個我唔會應付到。

識人生四個、當事人說星期六日成家食完早餐就返屋企打機睇電視、一個月只帶細路出一至兩次街。
幸運是對手
|
生一個夠啦,因為我好鍾意我個仔,想將我全部既時間心機比哂佢一個。
漱口水
|
一個已經好攰,身心都攰,朋友有兩個,我睇到都怕,兩個一齊喊聽到好有壓力!
wy_yen
|
我自己生咗3個,身邊都多咗朋友生至少2-3個,少部分4個。
gracelam
|

我身邊朋友大約55%生2個, 20%生1個, 15%唔生, 10%生3個
yvonne818
|
我自己有2個,身邊朋友1個又有,2個又有,生唔生多個,要睇你2公婆有冇共識,唔好為生而生
tspe
|

生了兩個
將來有乜困難 可有伴商量
ninachu
|

我一個,夠啦
ccw1830
|
我生完頭3年,覺得生一個夠,點知個仔漸漸長大,話無人同佢玩,又
見到人地弟弟/妹妹,就好恨咁,特別照顧細既,加上c6都想生多個。今年,生左妹妹了。而家9個月大,成家都好開心。
ccw1830
|
我生完頭3年,覺得生一個夠,點知個仔漸漸長大,話無人同佢玩,又
見到人地弟弟/妹妹,就好恨咁,特別照顧細既,加上c6都想生多個。今年,生左妹妹了。而家9個月大,成家都好開心。
竇漪房
|
我自認係一個專一嘅人,而且個心生得偏一定會偏心,分唔到心錫兩個小朋友,所以從來都係只會生一個