想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問各位在愛群翁翁IVF 既JM, 妳地係day 幾抽卵?我未開針的,預計開針後day 10 回診,回程機票買day 14 是否穩陣呢?

複式洋房

Manmanman12345 發表於 18-11-11 22:00
想問各位在愛群翁翁IVF 既JM, 妳地係day 幾抽卵?我未開針的,預計開針後day 10 回診,回程機票買day 14 是 ...

我D12抽,但D8同D10都要抽血同照卵泡,我自己D10去台抽血D13返Hk
D8果時HK抽加照要三千幾港紙,所以send完愛群話ok,我即時買機票提早D10飛過去抽加照係二千蚊台幣

大宅

Manmanman12345 發表於 18-11-11 22:00
想問各位在愛群翁翁IVF 既JM, 妳地係day 幾抽卵?我未開針的,預計開針後day 10 回診,回程機票買day 14 是 ...

買可以改的機票安全d

大宅

Yen88ax 發表於 18-11-14 12:00
我D12抽,但D8同D10都要抽血同照卵泡,我自己D10去台抽血D13返Hk
D8果時HK抽加照要三千幾港紙,所以send完 ...

嘩!抽同照成三千幾港幣好貴呀!
台灣做同樣既野平幾倍,有假的話早d 去都有着數
請問你係幾時知道day 12 抽的?thanks!

大宅

Choimiu 發表於 18-11-14 12:03
買可以改的機票安全d

我本來想買港航年票,但有些日子吾用得,普通買張可以改的手續費都幾百

大宅

Yen88ax 發表於 18-11-14 12:00
D8果時HK抽加照要三千幾港紙,所以send完 ...

如果day 8 確認ok 再買day 10 的機票都好貴,我睇後日飛既機票好貴呀,成三千蚊,貴過平時成倍

大宅

你好呀 我諗住12月去初診開針 你打算幾月先去開針訝

大宅

Corachanchan 發表於 18-11-14 19:28
你好呀 我諗住12月去初診開針 你打算幾月先去開針訝

我去左初診啦,諗住1月頭m 來開針

複式洋房

Manmanman12345 發表於 18-11-14 17:56
嘩!抽同照成三千幾港幣好貴呀!
台灣做同樣既野平幾倍,有假的話早d 去都有着數
請問你係幾時知道day 12 ...

我係加錢打長效可keep7day,最好D8飛过去抽血順便等抽卵
我嗰陣時係我D8send咗報告俾去睇之後即日佢已經覆我預計D11 or D12抽卵
到我D10去到台灣一照完,翁翁就決定D12抽

大宅

Manmanman12345 發表於 18-11-14 18:13
如果day 8 確認ok 再買day 10 的機票都好貴,我睇後日飛既機票好貴呀,成三千蚊,貴過平時成倍
...

我剛剛抽完卵
day 6 香港照卵加驗血,使左我二千幾蚊
翁叫我day 10 再驗, 我決定返台灣做...只係使多兩晚住宿錢[book 左airbnb], 連埋驗血照卵都平過香港...

good luck!

大宅

leeleemrs 發表於 18-11-18 16:51
我剛剛抽完卵
day 6 香港照卵加驗血,使左我二千幾蚊
翁叫我day 10 再驗, 我決定返台灣做...只係使多兩晚住 ...

謝謝你回覆啊!
翁翁叫我day 2 & day 8 & day 10照
你day 6 照既?
咁你day 6 買day 10 的機票貴嗎?
咁我都諗住day 10 過台灣,香港照卵加驗血咁貴

大宅

Manmanman12345 發表於 18-11-18 20:20
謝謝你回覆啊!
翁翁叫我day 2 & day 8 & day 10照
你day 6 照既?

實不相悶.我係第二次去翁度ivf [已有一女].
我Day 2 驗左血, day 6 再驗同抽血 [因為day 7 剛剛係星期六], 應該係卵已經比較大,所以翁叫我Day10 驗完照完再決定邊日抽卵. 最後day 13 抽[剛剛星期六]

機票方面,先生在airline 工作,所以無訂票時間既考慮...

首頁

尾頁

跳至