芝士

happyfamily888
|

前日買左包片裝芝士 ,無留意但佢無寫經巴士德消毒 只有提到是processed cheese ,咁究竟食唔食得呀, 但我已經食左幾片 ,好擔心呀,仲有平時出街都會買芝士條既包食,有無事架,好擔心(emoji)

pigpiglamlam
|

唔使擔心ge,我嗰陣有食獨立包裝ge芝士片,都食得好密下
我要做媽媽
|
你擔心既話可以咪繼續食既,或者見醫生既時候問下佢
bchuma
|
happyfamily888 發表於 18-11-11 22:03
前日買左包片裝芝士 ,無留意但佢無寫經巴士德消毒 只有提到是processed cheese ,咁究竟食唔食得呀, 但我已 ...

應該唔會有事⋯⋯
|
我要做媽媽 發表於 18-11-11 22:36
你擔心既話可以咪繼續食既,或者見醫生既時候問下佢

暫時都唔食住啦
|
bchuma 發表於 18-11-11 22:41
應該唔會有事⋯⋯

希望啦
|
pigpiglamlam 發表於 18-11-11 22:32
唔使擔心ge,我嗰陣有食獨立包裝ge芝士片,都食得好密下

我自己睇都唔睇就買嚟食,唉...
pigpiglamlam
|
happyfamily888 發表於 18-11-11 22:44
我自己睇都唔睇就買嚟食,唉...

唔食都食咗,呢包唔好食啦,再買過
小驚
|
唔好食軟芝士就得...
營養師話孕婦可以食好多芝士嘅
EstrellaDamm
|
happyfamily888 發表於 18-11-11 22:03
前日買左包片裝芝士 ,無留意但佢無寫經巴士德消毒 只有提到是processed cheese ,咁究竟食唔食得呀, 但我已 ...

加工芝士製品並非自然芝士,更非軟芝士,所以並不是李斯特菌高危食品,你可以放心食。

|
EstrellaDamm 發表於 18-11-12 02:44
加工芝士製品並非自然芝士,更非軟芝士,所以並不是李斯特菌高危食品,你可以放心食。

...

唔該晒你呀 咁我都放心啲(emoji)
cookingbaby
|
芝士嘅話,我覺得就唔怕喇,我果陣都有食嘅。
haha748494
|
暫時咪食住,應該系無事嘅。
我要做媽媽
|
happyfamily888 發表於 18-11-11 22:42
暫時都唔食住啦

想食芝士既話,就食放咗芝士熟既食物喇
hamsterma
|

唔使咁擔心嘅,到時睇醫生個陣問下醫生