義不容情 ~ 1989

ICbaby
|
厚多士 發表於 18-11-14 13:25
回巢?咁之前去左邊?我又冇乜印象佢拍過咩電影。除了周星馳那套。

我都吾記得,有jm講咋
kwokcalvin
|
回覆 厚多士 的帖子

阿康邊有咁偉大,只係好似冥冥之中註定
賣廣告時有四張相,其中一張係商天娥...慢慢睇落去就會明
Jessy
|
厚多士 發表於 18-11-14 13:23
佢因為要同阿媽報仇?

佢邊有咁偉大

Jessy
|
杜小田 發表於 18-11-14 14:50
我應該係搭咀果啲

等我懶醒以為自己好好記性添,唔好意思。

Jessy
|
mickeyeva 發表於 18-11-14 13:44
係囉…使唔做咁慘,開心一刻,胡楓就吐血死咗,又唔知點解冇晒錢,窮到窿,我係江毅都唔信咁快冇晒錢,俾 ...

可能層樓是租的,老公又有負債要還錢比人,其實都唔係無可能的事。
catcatloves
|
好到世間罕有既胡楓都死埋, D劇情真係慘到一個點!!!

cattz288
|
catcatloves 發表於 18-11-14 16:25
好到世間罕有既胡楓都死埋, D劇情真係慘到一個點!!!

咪囉!難得佢一家咁好人!
kwokcalvin
|
ICbaby 發表於 18-11-14 15:59
我都吾記得,有jm講咋

佢之前唔肯續約俾TVB雪,一完約去左台灣,
(就係當時話俾人踢)
跟住返黎再簽TVB,拍義不容情
Jessy
|
占妹 發表於 18-11-14 11:32
呢套戲真係好沉重,原來行刑者係著紅衫紅褲化埋妝?加上藍的神情真係好大冤(怨)氣,睇到呢度諗到小朋友 ...

都無好角色比豪仔發揮,tvb無比機會佢。
靚豬豬
|
89年,我識左c6
Minnacat
|
cattz288 發表於 18-11-13 01:12
咁咪得3集貨仔?! 咁就叫懷念藍?

其實呢套係已經安排會珠光寶氣做完後播,咁啱藍出事,無記順便抽水!
cattz288
|
Minnacat 發表於 18-11-14 16:35
其實呢套係已經安排會珠光寶氣做完後播,咁啱藍出事,無記順便抽水!
...

噢!我仲以為調動左添
杜小田
|
Jessy 發表於 18-11-14 16:19
等我懶醒以為自己好好記性添,唔好意思。

我好似有啲印像, 我是反本書的

你記得個書名嗎? 可以 pm 給我嗎?
Jessy
|
杜小田 發表於 18-11-14 17:17
我好似有啲印像, 我是反本書的

你記得個書名嗎? 可以 pm 給我嗎?

我唔記得書名亦無收藏個po,我其實對本書好有興趣但又怕睇到喊晒不能自拔,所以唔比機會自己搵得返,本書應該係講媽媽與子女之間的關係/相處等等。
mickeyeva
|
1982年夏天,大個晒囉
eehhmm
|
記得當年摺幸運星
mickeyeva
|
eehhmm 發表於 18-11-15 00:07
記得當年摺幸運星

係呢套……唔記得,嗰陣時真係好hit
siuman3317
|
靚豬豬 發表於 18-11-14 16:32
89年,我識左c6

我昨晚先同我老公講當年我哋又喺剛剛識日日掛住拍拖無睇呢套劇
Man_my
|
mickeyeva 發表於 18-11-14 13:40
係咪溫兆麟報仇呀

呢條奸仔,認賊作父,仲話報仇!
mok239
|
阿康個人好無心肝...

偏偏又最讀得書, 但又無良心.