義不容情 ~ 1989

cattz288
|
ohlove416 發表於 18-11-13 01:05
追坐車個人、之後搵唔到新証具維持原判

咁咪得3集貨仔?! 咁就叫懷念藍?
ohlove416
|
cattz288 發表於 18-11-13 01:12
咁咪得3集貨仔?! 咁就叫懷念藍?

2.2段未夠1集
思澄爸爸
|
mickeyeva 發表於 18-11-13 01:06
如果宜家啲劇咁嘅劇情,又俾人投訴

記得以前有段時間,電視劇滿是恩怨情仇,豪門恩仇,戾氣又重,令人睇見生厭,同埋對個社會風氣唔係咁好,人嘅心情沈重啲。個時d人都想每晚睇番d開心,輕鬆,和諧嘅劇,之後d電視劇就改善咗,咁幾好吖!
mymelody0701
|
豪仔啲戲睇到我係咁喊,可能我個仔差不多大代入咗
ohlove416
|
以前有套「生死訟」都好沉重劇情
mok239
|
LEE 齣戲個導演都做得好好..

之前廣告 阿藍潔瑛咪塗唇糕塗到出晒界嘅

我諗是第二次帶上問吊台前的最後化妝...直情個人好絕望, 求其..無晒鬥志, 連不岔枉死果股恨...都泄左氣, 所以塗到污咀狗咁都唔理.

豪仔頭先追住架囚車, 那股哭聲,好淒厲...

成30 年後睇番都哭...哭鬼死我.

導演都應該出左唔少力去指導演員....好!
ICbaby
|
Udea 發表於 18-11-13 01:07
套戲太沉重,唔想睇喇

係,睇到
HaTsang
|
mickeyeva 發表於 18-11-13 01:06
如果宜家啲劇咁嘅劇情,又俾人投訴

咪係囉,所以依家啲編劇都唔敢去到咁盡,咩都俾人投訴
ICbaby
|
pugpugyan 發表於 18-11-13 00:58
藍潔英真係做得好好,我記得我嗰時細個睇喊到chok住條氣,本來今次唔敢再睇但又忍唔住,結果又喊到:p ...

係!睇番佢果時刚出道,演技真係超班!
反而黄日華果時演技麻麻
smiletigger
|
我覺得黃日華本性係好人,呢個難賭衰老公,累死老婆果種後悔唔易做;相對,跳躍生命線的裘叔就真係做得好。
gec
|
ICbaby 發表於 18-11-13 02:00
係!睇番佢果時刚出道,演技真係超班!
反而黄日華果時演技麻麻

1989年藍已經當紅再回巢幫無線客串3集,而非剛出道。
kwokcalvin
|
smiletigger 發表於 18-11-13 03:41
我覺得黃日華本性係好人,呢個難賭衰老公,累死老婆果種後悔唔易做;相對,跳躍生命線的裘叔就真係做得好。
...

所以點解溫兆倫做丁有康可以咁入型入格🤫
smiletigger
|
kwokcalvin 發表於 18-11-13 11:46
所以點解溫兆倫做丁有康可以咁入型入格🤫

好衰㗎你
yeikaki
|
smallyau 發表於 18-11-13 00:59
豪仔咁細個,真係做得好好,好迫真

CHANYINTING
|
gec 發表於 18-11-13 10:56
1989年藍已經當紅再回巢幫無線客串3集,而非剛出道。
家有嬌妻先係岩岩出道,播呢套我覺得比較適合紀念藍潔瑛
義不容情只係客串太少集
quincy00
|
第一集睇晒,, 睇完都好沈重.. ..心諗..點解訓覺前都要睇呢D戲...

尋晚睇到 黃日華聽電話. 話藍生左個仔. 就發癲..

同時.. 我亦熄左電視....
華妹妹
|
Jessy 發表於 18-11-12 01:41
直頭離譜啦!邊有可能睇到老婆口形??

因為佢老公在聾啞人士學校教書
redhot
|
chemlo0920 發表於 18-11-13 00:12
係無機會比佢

係啦,根本冇機會發揮!就算愛回家,傻強嗰啲都叫有發揮位,豪仔邊樹有?!
Jessy
|
昨晚李泳豪的演技非常好, 好彩我忍得住無喊, 我叫自己唔好咁入戲, 費事比佢太影響情緒.
catfitfit
|
hughugb 發表於 18-11-12 01:14
仲見返好後生嘅岳華 大家都今年走了

仲有鄭君綿,也拜拜咗……