烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

因為有人唔食辣,我又唔多鍾意用太多醬料,所以雞煲唔辣又冇用柱侯醬麻辣醬呢d, 不過,用家常食材同香料,一樣惹味。

隻雞太大隻,煮咗2/3隻,四大兩細都食唔晒。

Che_Che    發表於 18-11-12 10:19

子爵府

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

yummy

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

雞睇落唔'鞋',點先整到?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

babynetnet 發表於 18-11-12 17:06
雞睇落唔'鞋',點先整到?

我係中大火煎爆到雞兩面金黄後撈起,煮開醬汁再將雞肉回鑊,較中細火炆到熟。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 18-11-13 08:25
我係中大火煎爆到雞兩面金黄後撈起,煮開醬汁再將雞肉回鑊,較中細火炆到熟。
...

好唔該,等我試下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

男爵府

新鮮雞嗎?冰鮮雞可以嗎?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

王國長老

冬瓜籽 發表於 18-12-1 06:38
新鮮雞嗎?冰鮮雞可以嗎?

我都係冰鮮雞整,新鮮雞最好整白切。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

rose-mag 發表於 18-12-1 09:18
我都係冰鮮雞整,新鮮雞最好整白切。

好的,謝謝

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至