女子打Botox針不治 警方通宵在李宏邦美容中心調查

mickeyeva
|

曾涉專業失德遭停牌的86歲整形名醫李宏邦

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181112/mobile/bkn-20181112065534765-1112_00822_001.html

曾涉專業失德遭停牌的86歲整形名醫李宏邦,昨日(11日)有女病人在其尖沙咀的整形中心內昏迷事件,油尖警區刑事調查隊於晚上接手案件,探員聯同衞生署人員通宵達旦在中心內調查,至今日(12日)清晨7時仍未離開。至於昏迷女病人仍在醫院深切治療部搶救,情況危殆。
mickeyeva
|
事發於昨午5時許,堪富利士道8號17樓李宏邦醫生美容整形集團的職員報警,指一名姓張(52歲)女子昏迷,救護車將她送院救治。警員調查時,有人向警方聲稱,張是美容集團的熟客,她在沒有預約下,臨時到來要求診治哮喘,她服藥後隨即暈倒,醫生即時替她急救,惟無反應。事發後,李醫生接受詢問時,他承認女事主是其病人,有哮喘,惟他以警方正調查事件為由,不肯透露事發前有否替她診症。案件列件有人昏迷,警方進一步調查期間,有人轉口指女事主到場在面上打肉毒桿菌針(Botox),其後昏迷。
tspe
|
通宵
seaheart88
|
mickeyeva 發表於 18-11-12 07:49
事發於昨午5時許,堪富利士道8號17樓李宏邦醫生美容整形集團的職員報警,指一名姓張(52歲)女子昏迷,救護 ...

估唔到李宏邦仲有做。。。我記得N世紀年前係東英大廈未拆之前佢曾經整容都整死過人。。好似係個死者報細數麻醉藥出事。。。

我以為佢已經退咗休多年。。。其實都80幾歲係咪手都震。。。香港啲醫生有冇規定幾多歲退休?揸車都過咗70歲要年年驗身考牌啦

但係文章內容又奇怪喎。。出事嘅客人係走去美容中心求醫哮喘?

(張是美容集團的熟客,她在沒有預約下,臨時到來要求診治哮喘,她服藥後隨即暈倒)
mickeyeva
|
seaheart88 發表於 18-11-12 07:55

估唔到李宏邦仲有做。。。我記得N世紀年前係東英大廈未 ...

我都咁唸打針會否手震? 睇個樣唔似86歲
good_pig
|
seaheart88 發表於 18-11-12 07:55

估唔到李宏邦仲有做。。。我記得N世紀年前係東英大廈未 ...

到底佢打針定係哮喘?
bing-jing
|
八十六
seaheart88
|
good_pig 發表於 18-11-12 08:06
到底佢打針定係哮喘?

就係唔明囉。。。所以單野都係要等個女人醒咗先算。。。而家所有嘅嘢都係嗰班職員或者個醫生同阿sir講。。。不盡不實的
zitzai
|
bing-jing 發表於 18-11-12 08:12
八十六

睇第一次時我以為自己睇錯
mickeyeva
|
good_pig 發表於 18-11-12 08:06
到底佢打針定係哮喘?

有人轉口指女事主到場在面上打肉毒桿菌針(Botox),其後昏迷。
bing-jing
|
bing-jing 發表於 18-11-12 08:12
八十六

到時李宏邦 對 麥列菲菲 一百歲 對 一百歲
72leelily
|
都搵夠
何必做到晚節不保
bing-jing
|
72leelily 發表於 18-11-12 08:15
都搵夠
何必做到晚節不保

有人話整容會上癮,相信行醫亦一樣
seaheart88
|
72leelily 發表於 18-11-12 08:15
都搵夠
何必做到晚節不保

佢都唔係晚節不保。。。一早就失左節啦。。

N年前佢已經停牌5個月。。佢而家又可以幫人打針。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
luckybaby2011
|
mickeyeva 發表於 18-11-12 08:01
我都咁唸打針會否手震? 睇個樣唔似86歲

醫生其實有冇退休年齡

jacky1666_hk
|
佢會吾會手震之前醫死個個又71歲,今次又50幾,原來d 老人家都好貪靚
seaheart88
|
mickeyeva 發表於 18-11-12 07:47
曾涉專業失德遭停牌的86歲整形名醫李宏邦

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181112/mobile/b ...

已經死咗了。。。。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181112/bkn-20181112065534765-1112_00822_001.html

mickeyeva
|
seaheart88 發表於 18-11-12 10:11
已經死咗了。。。。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181112/bkn-20181112065534765-1112_00 ...

愛靚唔愛命,RIP
jonwu
|

del
mickeyeva
|
jonwu 發表於 18-11-12 10:31
好似話個女人醒番,冇死到

【10:00】女事主經搶救後,延至今早(12日)9時42分不治,案件交油尖警區重案組調查。