有冇好的皮膚科脱墨醫生,又可claim保險的?

sabun
|
如上,手勢好,有醫德
melisa
|

史泰祖醫生,但不知可否claim保險
廷廷媽
|
墨都可以claim ? 疣就可以
candysandy
|
如何係病引致有墨,而需要脱左去醫病,應用可以,否則唔使諗。
kittylock
|
melisa 發表於 18-11-12 08:44
史泰祖醫生,但不知可否claim保險

呢個史…………
melisa
|
kittylock 發表於 18-11-12 09:03
呢個史…………
什麼事?
cbeyond
|

除非係病變墨, 唔係都唔會有保險cover。
好心啦, 脫墨有幾貴呀, 咁都保險包
有醫得的醫生, 都應該無邊位會騷你, 幫你寫claim form。
raven
|
有醫德既應該唔會俾你claim 保險
木土土
|
cbeyond 發表於 18-11-12 09:35
除非係病變墨, 唔係都唔會有保險cover。
好心啦, 脫墨有幾貴呀, 咁都保險包
有醫得的醫生, 都應 ...

我之前有兩粒好大,醫生提意割走,要化驗有無病變,可以claim 到保險!

相信脫臉上細粒的痣,係claim 唔到。

其實唔關邊個醫生,而家關乎粒癦情況
cbeyond
|
木土土 發表於 18-11-12 09:55
我之前有兩粒好大,醫生提意割走,要化驗有無病變,可以claim 到保險!

相信脫臉上細粒的痣,係claim 唔 ...

JM既墨大粒怕會有變, 唔係因為貪靚。
問得出脫墨想claim保險, 應該唔係醫生叫脫, 自己貪靚都要保險包。
有醫得的醫生, 都唔會同你寫到係醫學原因需要脫墨。
唔通如實寫, 原因係貪靚要求脫咩
sabun
|
cbeyond 發表於 18-11-12 10:03
JM既墨大粒怕會有變, 唔係因為貪靚。
問得出脫墨想claim保險, 應該唔係醫生叫脫, 自己貪靚都要保險包。
有 ...

喺我女個肩膀有粒不規則的墨,形狀古怪,怕會有什麼事,所以想割走佢。
cbeyond
|
sabun 發表於 18-11-12 10:30
喺我女個肩膀有粒不規則的墨,形狀古怪,怕會有什麼事,所以想割走佢。
...

有問題搵醫生, 唔好乜都斷估, 成日自己嚇自己。
乜都驚一餐, 無病都嚇到有病。
sabun
|
cbeyond 發表於 18-11-12 10:33
有問題搵醫生, 唔好乜都斷估, 成日自己嚇自己。
乜都驚一餐, 無病都嚇到有病。
...

我知呀,所以而家咪揾醫生那個好囉
lojo11
|
如果懷疑病變,係可以受保!
cbeyond
|
sabun 發表於 18-11-12 10:34
我知呀,所以而家咪揾醫生那個好囉

墨啫, 是旦搵個相熟醫生望左先。
唔怕得罪講句, 分分又係JM諗多左, 自己越望越覺得d墨有問題。