0-6個月

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

BB飲左2個半月,前幾日轉食新版,奶源係新西蘭,勁難溶,飲完勁多眼屎和痰,又屙青屎和水狀,係咪應該轉奶粉,但又怕轉得太密,BB腸胃受唔住,應該點做?

複式洋房

我b 呢幾日都勁多眼屎....9/11 開新奶粉
就黎飲晒一罐。。。。。係12/11屙左一次
之後無屙屎

禁止訪問

大宅

我仔仲飲緊舊版,飲多個幾星期就應該飲晒存貨,唔知轉唔轉第二隻牌子好...

大宅

我地都中伏,newborn到2個月都飲佢,而家轉左其它奶粉了,新包裝真好難溶,客服話你唔識沖又問你用咩奶瓶,跟本唔關事,仲貴40條氣唔順拿去退了

大宅

Joyce062 發表於 18-11-12 08:33
BB飲左2個半月,前幾日轉食新版,奶源係新西蘭,勁難溶,飲完勁多眼屎和痰,又屙青屎和水狀,係咪應該轉奶 ...

有聽過新西蘭奶源會熱氣,所以當初特登揀呢隻貪佢係歐洲奶源冇咁熱氣,點知佢居然轉新西蘭奶,如果食左新版唔掂真係要轉!

大宅

KiKi0806 發表於 18-11-15 05:45
我聽有D朋友講有D牌子奶粉會比較難溶, 暫時我全人奶中, 黎緊可能要補奶粉, 都未知邊隻好.
你買呢隻係跟醫 ...

舊版我女食得好好,冇熱氣冇便秘,popo好靚,日日都有1-3次,又易溶!

大宅

一轉咗奶粉就係咁喇??聽你地咁講,覺得只奶粉好似唔係好掂窩。

大宅

死啦,我前日去入貨,見包裝唔同仲以為只係換左新包裝,原來成隻奶唔同左?咁點算呀

男爵府

2024年龍年勳章

應該係其中某些成分唔能夠即時溶解,所以沖到好似珍珠奶茶咁,有物質沉底。

大宅

我都係買左一罐新版,bb屙青屎又難溶,見到藥房有舊版即刻買左3罐,宜家bb就快4個月,希望買多幾罐可以捱到6個月加固

男爵府

2024年龍年勳章

飲到近尾時,有勁多泡,所以有近至少1安奶唔敢比BB飲,好鬼浪費。仲有,BB大便比平日綠色咗。有無JM有相同情況?你哋會等支奶全溶先比B飲嗎?點沖先可以溶得好D?

大宅

babyfung61 發表於 18-11-15 19:55
飲到近尾時,有勁多泡,所以有近至少1安奶唔敢比BB飲,好鬼浪費。仲有,BB大便比平日綠色咗。有無JM有相同 ...

其實綠色左,可能呢隻奶粉成份多左其他野,不過冇通知就轉左,我仲買左三罐

別墅

Joyce062 發表於 18-11-12 08:33
BB飲左2個半月,前幾日轉食新版,奶源係新西蘭,勁難溶,飲完勁多眼屎和痰,又屙青屎和水狀,係咪應該轉奶 ...

我女13個月!出世飲到宜家,一直非常好!直到轉左包裝!立即便秘近一星期,辛苦到呢!又損又有血,每次柯石春一粒,硬到石頭甘!我打去客服,d姑娘仲賴係加固問題,俾我罵死!我最後買到3款舊板,宜家諗緊轉乜好

大宅

oiyubb 發表於 18-11-16 10:14
我女13個月!出世飲到宜家,一直非常好!直到轉左包裝!立即便秘近一星期,辛苦到呢!又損又有血,每次柯 ...

我都係呀,本來食開舊裝真係好好,仲諗住如果冇乜嘢食到一歲先轉,依家一換咗新裝即刻搞唔掂,我個B剛剛六個月所以即刻買咗2號試吓,如果都唔得都唔知點搞

別墅

yin19891125 發表於 18-11-16 10:55
我都係呀,本來食開舊裝真係好好,仲諗住如果冇乜嘢食到一歲先轉,依家一換咗新裝即刻搞唔掂,我個B剛剛六 ...

一樣ga!全部成份都轉丫

大宅

咁點算呀,我唔知仲開左二罐新版,蝕晒啦我好驚我囡便秘呀

大宅

oiyubb 發表於 18-11-16 10:14
我女13個月!出世飲到宜家,一直非常好!直到轉左包裝!立即便秘近一星期,辛苦到呢!又損又有血,每次柯 ...

我都諗緊,有冇好提議轉邊隻?

別墅

asukav6 發表於 18-11-16 15:32
我都諗緊,有冇好提議轉邊隻?

d人話能恩?我都5知,要睇成份

洋房

CarmanbT 發表於 18-11-15 03:01
我b 呢幾日都勁多眼屎....9/11 開新奶粉
就黎飲晒一罐。。。。。係12/11屙左一次
之後無屙屎

你係全奶粉嗎?我係一半一半,所以BB一日屙3-4次,只係d屎稀左,冇以前咁似糊狀,想轉奶粉,又唔知轉邊隻好。

首頁
12345...6

尾頁

跳至