0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡3個半月,由醫院出世開始就飲舊裝白金版,飲完幾好,日日有便便,就一直比佢飲到而家,轉左新裝後,沖奶勁難溶!已經用45度嘅水去沖,搖極都仲有好多一舊舊喺底!勁㗰奶粉囉!呢個問題都幾頭痕!同埋對比返舊裝嘅奶粉顏色係明顯黃左同埋濕濕地嘅感覺,冇舊裝咁白同乾身!我買左2罐新裝,我囡岩岩試第二日,睇緊佢情況,如果有咩唔妥,諗緊好冇轉德國版or其他牌子不過初出世試過美素佳兒同惠氏都唔岩,太熱氣,便便好乾。

複式洋房

Joyce062 發表於 18-11-17 11:51
我都係用45度水,沖完要等10分鐘,底果d先會溶。我仲諗住試下美素好想飲返舊版。
...

我都好想飲返舊版明明好地地,無啦啦轉乜鬼配方!搞到勁多媽媽都想轉其他!

複式洋房

WingsBobo 發表於 18-11-28 08:43
可以試下英國Kendamil, 我小朋友戒左奶, 我同事佢個仔轉左食呢隻2個月, 話幾好, 佢仔仔有濕疹, 呢隻不含 ...

知唔知呢隻價錢幾多呀?奶源係邊度呢?thanks for sharing

複式洋房

babyfung61 發表於 18-11-26 23:38
回覆 asukav6 的帖子

咁就弊,舊版都難溶,咁相信新版都唔會易沖。唔知有無媽媽用緊新版2、3號,都係好難 ...

我個囡飲緊新版1號仔,飲到半罐咁上下,琴晚痾稀水綠屎呀!之前飲舊版一直都冇痾過呢種屎架,係轉左新版就咁樣,d屎又酸又臭左
最大問題係沖奶勁難溶!好多一舊舊!而家用50度水去沖,等10分鐘攤暖少少,溶到咁上下先比個囡飲。。。。唉,唔知轉唔轉牌子好,呢排連其他牌子都轉新版呀!都唔知係咪班奶粉商夾埋嘅!

複式洋房

ks1122 發表於 18-11-28 22:43
我都係1號,聽你地講完即刻叫藥房個fd留返十幾個舊既比我!幾驚揾5到!好多地方都無曬
...

咁好,仲有咁多貨咩?我都想要返舊版,頂多2個月,阿囡半歲就轉第二個牌子嘅2號仔!

複式洋房

ks1122 發表於 18-11-30 23:00
呀,你早d講可以幫你問埋麻

而家應該周圍都轉晒新版喇

首頁

尾頁

跳至