16歲男仔好多喑粒買咩洗臉好?

Pearlcsc833
|
之前見有人介紹neostrata 抗菌控油潔面啫喱 係咪好?thx
oceandeepsea
|
施巴有暗瘡洗面
pixelskin
|
Vichy 綠色line
vyhc
|

太油定太乾? 太乾都會起暗粒。
太乾重用強力去油, 會更大鑊。
BK2002
|
Pearlcsc833 發表於 18-11-12 09:35
之前見有人介紹neostrata 抗菌控油潔面啫喱 係咪好?thx

如果好多暗粒, 可能係底層污糟。應該做深層清潔, 清理皮膚底層, 再做補濕MASK。
之前我仔額頭同鼻翼兩邊好多細暗瘡同暗粒, 佢一星期做兩次深層清潔同補濕MASK, 情況好轉咗。
飲多D水...叫佢早睡就無乜可能
KIEHL'S白泥(深層清潔)(只用係T位), GLAMGLOW clearing treatment(去白頭好得喎~)
每次做完深層清潔後, 要做番補濕。
GLAMGLOW Thirstymud hydrating treatment (補水mask, 全面用)。
KIEHL"S blue herbal spot treatment 藍色草本粉刺修護啫喱。

Pearlcsc833
|
BK2002 發表於 18-11-12 10:35
如果好多暗粒, 可能係底層污糟。應該做深層清潔, 清理皮膚底層, 再做補濕MASK。
之前我仔額頭同鼻翼兩邊好 ...

感謝咁詳細嘅答覆,不過叫佢做咁多野應該好難。所以諗住買隻啱嘅洗臉佢改善下
wcpcelia    發表於 18-11-12 15:50
tspe
|
施巴 唔錯的
KHW1
|
Pearlcsc833 發表於 18-11-12 11:16
感謝咁詳細嘅答覆,不過叫佢做咁多野應該好難。所以諗住買隻啱嘅洗臉佢改善下
...

我仔用la roche-posay既粉刺精華,暗粒無哂,佢超中意用,佢只係用冼面膏同呢枝野,得閒做下mask,係咁多
sunnygirl
|
有時未必關洗面唔乾淨時,反而係要著重補濕
kiz___be
|
洗面既話呢枝幾好用,有水陽酸,萬寧有得賣

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
麵包超人^o^
|
BK2002 發表於 18-11-12 10:35
之前我仔額頭同鼻翼兩邊好 ...

glamglow clearing treatment係邊買呀?
BK2002
|
麵包超人^o^ 發表於 18-11-12 17:34
glamglow clearing treatment係邊買呀?

海港城 Facesss
tsung
|
kiz___be 發表於 18-11-12 16:32
洗面既話呢枝幾好用,有水陽酸,萬寧有得賣

alisoneven02
|
BK2002 發表於 18-11-12 22:39
海港城 Facesss

幾$?
#sammisammi#
|
樓主, 我仔仔之前都好勁, 試過好多牌子都唔得, 上個月又轉另一隻,
超好用 (可能夾啱我仔仔), 妳不妨試試.

唔好用洗面奶同膏, 通常我會等仔仔放左學, 沖埋涼就搽, 之後夜晚訓覺再搽多一次, 用左3個星期, 已經好左8成.

SANS SOUCIS 泉水甘菊去痘無瑕修復液

我在萬寧買

TinaWu
|
回覆 KHW1 的帖子

係邊可買到呀
KHW1
|
TinaWu 發表於 18-11-13 15:03
回覆 KHW1 的帖子

係邊可買到呀

mannings,watsons
Fion710
|
KHW1 發表於 18-11-12 15:38

我仔用la roche-posay既粉刺精華,暗粒無哂,佢超中意用,佢 ...

有冇圖?謝謝你
bb2
|
#sammisammi# 發表於 18-11-13 14:56
樓主, 我仔仔之前都好勁, 試過好多牌子都唔得, 上個月又轉另一隻,
超好用 (可能夾啱我仔仔), 妳不妨試 ...

有冇相,thx
hellomiki
|
#sammisammi# 發表於 18-11-13 14:56
超好用 (可能夾啱我仔仔), 妳不妨試 ...

有無相?thx