有冇人用緊電動牙刷?

李豆豆
|
本身用緊philips sonicare普通5百幾蚊嗰隻,壞左要買過枝

買返平款好,定diamond clean好呢? 見佢有美白功能,唔知係咪真係美白到呢? 兩者價錢差好遠, 麻煩用家俾下意見,唔該晒!
VickiC
|
李豆豆 發表於 18-11-12 10:18
本身用緊philips sonicare普通5百幾蚊嗰隻,壞左要買過枝

買返平款好,定diamond clean好呢? 見佢有美白 ...

我用Sonicare 用杯叉電嗰款
用咗大概2-3個月,好滿意
gion
|
VickiC 發表於 18-11-12 10:32

me too
李豆豆
|
VickiC 發表於 18-11-12 10:32

應該即係diamond clean,牙有冇白到呀?
tspe
|
用緊philip
抺茶雪糕
|
用開sonicare (有杯裝住叉電嗰隻),用一排會壞,都換過幾隻,不過係好用
wcpcelia    發表於 18-11-14 16:46
VickiC
|
李豆豆 發表於 18-11-12 10:53
應該即係diamond clean,牙有冇白到呀?

我冇用美白mode
我用clean同gum health mode
carrina
|

我之前用開sonicare o個隻, 但每次一換刷頭就會有d肉赤. 今年試用miniso o個款電動牙刷, 2佰幾就有交易, 又幾好用喎, 而且換刷頭又平
李豆豆
|
抺茶雪糕 發表於 18-11-12 11:01
用開sonicare (有杯裝住叉電嗰隻),用一排會壞,都換過幾隻,不過係好用

用一排就壞
一枝都幾貴架喎
李豆豆
|
VickiC 發表於 18-11-12 11:09
我冇用美白mode
我用clean同gum health mode

明白
李豆豆
|
carrina 發表於 18-11-12 11:13
我之前用開sonicare o個隻, 但每次一換刷頭就會有d肉赤. 今年試用miniso o個款電動牙刷, 2佰幾就有交易, 又 ...

係呀,刷頭真係好貴

Miniso都有? 乾唔乾淨呀?
carrina
|
李豆豆 發表於 18-11-12 12:18
係呀,刷頭真係好貴

我覺得兩者差唔多,佢幾個mode同飛記幾乎一樣
李豆豆
|
carrina 發表於 18-11-12 12:20
我覺得兩者差唔多,佢幾個mode同飛記幾乎一樣

仲有幾個mode咁好,咁要去睇下先得
fundfund
|
我用diamond clean 用杯叉電果款,我用clean function 的確好乾浄,買嘅時候貪佢有sensitive function, 但無用過white button
c.vieri
|
李豆豆 發表於 18-11-12 12:16
用一排就壞
一枝都幾貴架喎

Keep 單拎去維修部換過枝,有單保用2年

用緊Philips 都幾年

mielmiel
|
c.vieri 發表於 18-11-12 14:38

Keep 單拎去維修部換過枝,有單保用2年

我剛過了保養,但可以8折買過支牙刷

c.vieri
|
mielmiel 發表於 18-11-12 15:00

請問係拎埋張單同牙刷去Philips 買嗎?
青衣為食妹
|
李豆豆 發表於 18-11-12 12:18
係呀,刷頭真係好貴

一直用開飛利浦,用咗好多年,每支未過保養期總要去維修1至2次,真係壞到怕,最近買咗mini so 用咗幾個月暫時OK
李豆豆
|
mielmiel 發表於 18-11-12 15:00

我嗰枝都用左3、4年

8折係要點買先有呀?
李豆豆
|
fundfund 發表於 18-11-12 14:29
我用diamond clean 用杯叉電果款,我用clean function 的確好乾浄,買嘅時候貪佢有sensitive function, 但 ...

唔該晒!