有沒有人試過做皮秒去班有反黑現象?

IJBaby
|
有d人話做完重深色過之前,點解會咁架?
mamavincy37
|
皮秒賣點係唔會好似以前咁易反黑反白 因為佢快過laser 身邊好多人做左都無呢個情況

babybabywanted
|
IJBaby 發表於 18-11-12 11:16

係,做完頭一至兩星期有機會比原本黑,但之後會白返,返過你原本的,不過如果白唔返就有問題了~
abcde5486
|

會有D咁既情況架??!!
abcde5486
|
我見好多人話做完真係會好左, 但真係唔知原來會有呢種現象!
Fensh
|
我睇過有d美容野有講過, 皮膚受到雷射的熱傷害導致發炎,就會產生一種色素反應, 呢個就係反黑
IJBaby
|
mamavincy37 發表於 18-11-12 13:28
皮秒賣點係唔會好似以前咁易反黑反白 因為佢快過laser 身邊好多人做左都無呢個情況

...

咁都好d, so far 我做完2星期都未有反黑
IJBaby
|
babybabywanted 發表於 18-11-12 13:40
係,做完頭一至兩星期有機會比原本黑,但之後會白返,返過你原本的,不過如果白唔返就有問題了~
...

就係驚反黑左白唔反,見網上有人咁講,咁咪貼錢買難受 (emoji)
IJBaby
|
abcde5486 發表於 18-11-12 13:56
會有D咁既情況架??!!

見網上有人咁講,有d擔心囉
IJBaby
|
abcde5486 發表於 18-11-12 13:57
我見好多人話做完真係會好左, 但真係唔知原來會有呢種現象!

我係好左既 case, 但都想知點解會反黑,了解多d好,話曬塊面黎
sabinababy
|
剛剛做完係白,皮膚薄左,要好好保養,否則好容易曬黑
DOB912
|

下,會架?會唔會白唔番,好驚喎
AhkiuCheng
|
會嫁咩搞到我都驚驚地,我前幾次都無黑,唔知之後會唔會有
sandymama101
|
點解會反黑?皮秒唔係會打走黑色素咩?
abcde5486
|
我都想知點解會有呢個現象既?
abcde5486
|
因為我一直都想去試做下皮秒
abcde5486
|
做完皮杪, 有冇話應該要點保養?
Fensh
|
以我眼見身邊d朋友個個去做都冇反黑嗰d, 我諗反黑只係好少數的case, 唔洗擔心ge
Fensh
|
abcde5486 發表於 18-11-13 10:33
做完皮杪, 有冇話應該要點保養?

其實照正常咁, 不過要做好保濕同防曬

廷廷媽
|
做完有反黑cream搽一個星期, 應該係抑制黑色素既cream卦....